Παρασκευή 03.07.2026

Ελληνικό φεστιβάλ για την Ανοιξη στο Οχάιο

ΝΤΕΪΤΟΝ. ΟΧΑΪΟ. Το καθιερωμένο φεστιβάλ της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που γίνεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο στην πόλη Ντέιτον του Οχάιο, αυτή τη φορά μετατρέπεται εξαιτίας της πανδημίας σε μίνι ανοιξιάτικο φεστιβάλ με τη δυνατότητα παραλαβής των ελληνικών εδεσμάτων που ετοιμάζουν τα μέλη της κοινότητας.

«Το πρώτο μας φεστιβάλ για φέτος θα έχει προπαραγγελίες τηλεφωνικά και από το Διαδίκτυο. Καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο μας και μάθαμε πολλά από αυτή την διαδικασία τον περασμένο Σεπτέμβριο που είχαμε ετοιμάσει περίπου 2.300 παραγγελίες μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο», δήλωσε στο «Dayton Daily News» η Ντεμπ Πούλου, εθελόντρια στο φεστιβάλ για περισσότερα από 30 χρόνια. Η κ. Πούλου είπε πως σε κανονικές περιόδους πουλούσαν 20.000 γύρους, 15.000 σαλάτες και 11.000 κομμάτια μπακλαβά σε διάστημα τριών ημερών. Σε αντίθεση με το περασμένο φθινόπωρο που στο εξπρές φεστιβάλ πούλησαν 4.500 γύρους, 1.400 σαλάτες και 3.800 κομμάτια μπακλαβά. Ενώ από 50.000 κομμάτια γλυκού που πουλούσαν με την πανδημία πούλησαν 20.000.

Η ενορία και οι εθελοντές ελπίζουν πως το μίνι φεστιβάλ την Ανοιξη θα αναπληρώσει τα όσα έχασαν. «Το drive-thru φεστιβάλ μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι ακόμα μπορούμε να προσφέρουμε με έναν τρόπο την ελληνική κουζίνα ακόμα και μέσα στην πανδημία», ανέφερε η κ. Πούλου.

Οι προπαραγγελίες μέσω Διαδικτύου θα ξεκινήσουν στις 26 Μαρτίου και οι παραλαβές θα γίνουν το Σάββατο 10 Απριλίου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στην ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντέιτον. «Το ελληνικό φαγητό σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι στο σπίτι. Είναι χορταστικό, νόστιμο και μοναδικό. Και νιώθεις ότι είσαι στην Ελλάδα. Το μέλι μας και το λάδι μας είναι φρέσκα», πρόσθεσε η Ντεμπ Πούλου, ενώ τόνισε πως τα μέλη της ενορίας έχουν επιθυμήσει ο ένας τον άλλον. «Μας λείπει η εκκλησία μας. Αυτός είναι ένας τρόπος να δουλέψουμε μαζί, με ασφάλεια, για να προσφέρουμε κάτι καλό και θετικό στον κόσμο».

 

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.ekirikas.com

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ