Τετάρτη 07.06.2023

Ενεργοποιήθηκε στο Βοστάνειο το Ψηφιακό Αποθετήριο Βεβαιώσεων Νοσηλείας – Επισκέψεων και Αποτελεσμάτων Εργαστηριακών Εξετάσεων.

       Το Γενικό Νοσοκομείο  Μυτιλήνης είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους κατοίκους του Νησιού μας ότι ενεργοποιήθηκε το Ψηφιακό Αποθετήριο Βεβαιώσεων Νοσηλείας – Επισκέψεων και Αποτελεσμάτων Εργαστηριακών Εξετάσεων.

Μέσω του Ψηφιακού Αποθετηρίου μπορούν οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στις εργαστηριακές τους εξετάσεις(αιματολογικές)  και να λαμβάνουν ψηφιακά βεβαιώσεις νοσηλείας και επίσκεψης στα ιατρεία – τακτικά και επείγοντα του νοσοκομείου, χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στο Νοσοκομείο.

Η παραπάνω πρωτοβουλία  συμβάλει στη μείωση της γραφειοκρατίας  απαλλάσσοντας τους πολίτες από άσκοπη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ-ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

ΑΠΟ GOV.GR

ΒΗΜΑ1: Στο Ίντερνετ κάνετε αναζήτηση γράφοντας myhealth Μεταβείτε  στη διεύθυνση  https://myhealth.gov.gr/ και επιλέξτε:

ΒΗΜΑ 2: Στην επόμενη οθόνη διαλέξτε  ‘’Βεβαίωση νοσηλείας’’ ή ‘’Αποτέλεσμα Εργαστηριακής εξέτασης’’ και συνεχίστε βάζοντας τους κωδικούς σας taxisnet ή επιλέξτε e_banking αν διαθέτετε στην τράπεζά σας.

ΒΗΜΑ 3: Επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας, και επιλέξτε  την βεβαίωση/ αποτελέσματα για τον εαυτό σας ή το παιδί σας βάζοντας  τον αντίστοιχο ΑΜΚΑ.

ΒΗΜΑ 4: Στο κινητό σας  θα λάβετε έναν  6ψηφιο κωδικό, τον οποίο εισάγετε στην αντίστοιχη οθόνη :

ΒΗΜΑ 5: Επιλέξτε τη δομή υγείας ( π.χ. ΓΝ.ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ  «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ»)  και την  επίσκεψη / εξέταση που επιθυμείτε, όπως στην παρακάτω οθόνη :

ΒHMA 6. Εκτυπώνετε το αντίστοιχο  πιστοποιητικό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1. : Η υπηρεσία λειτουργεί μόνο αν υπάρχει ταυτοποιημένο κινητό στον χρήστη.

Σε περίπτωση που δεν ισχύει αυτό μπορείτε να μεταβείτε σε ένα ΚΕΠ να το  επικαιροποιήσετε ή εναλλακτικά να μεταβείτε στη διεύθυνση  https://www.gov.gr/ipiresies> Πολίτης και Καθημερινότητα–> Στοιχεία και ταυτοποιητικά έγγραφα Εθνικό μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ)  και να ακολουθήσετε τις σχετικές  οδηγίες.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Αυτή την στιγμή διαθέσιμες στο GOV είναι οι επισκέψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από 1-7-2022 και τα εργαστηριακά αποτελέσματα  από 1-1-2023 από την επόμενη ημέρα της επίσκεψης ή της εξέτασης.

Οι οδηγίες  θα βρίσκονται αναρτημένες μόνιμα στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου μας.

Από το Γραφείο Διοίκησης Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ