Κυριακή 22.05.2022

Ενημέρωση από την Electronet Προδρόμου : Προσοχή θα παρουσιαστούν μεγάλες ελλείψεις σε κινητά και Laptops στην Ελλάδα λόγω του lockdown στην Κίνα (Σαγκάη)

Μεγάλα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα προκαλεί το lockdown στην Κίνα και ειδικά στην Σανγκάη, λόγω κοροναϊού, καθώς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Τουλάχιστον 30 εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας   έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω του lockdown στην Σανγκάη προκαλώντας σοκ στην αγορά των τεχνολογικών προϊόντων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα καταγράφονται ελλείψεις σε εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, φωτοβολταϊκών πάνελ και μπαταριών.

 

Καθυστερήσεις και στην Ελλάδα

Το lockdown επηρεάζει και την Ελλάδα, αφού παρατηρούνται καθυστερήσεις έως και 2 μηνών  στις παραδόσεις από Κίνα, σε σχέση με πριν ειδικά στον κλάδο του ξενοδοχειακού  εξοπλισμού  και σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Προβλήματα φυσικά υπάρχουν και στην ίδια τη Σανγκάη, με ελλείψεις να εμφανίζονται πλέον σε βασικά αγαθά, και τους κατοίκους να δυσκολεύονται να βρουν τρόφιμα και φάρμακα.

 

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω θα είναι  πολλοί να προσπαθούν να βρουν πράγματα (κινητά , εκτυπωτές και λάπτοπ  )στην μαύρη αγορά και να πέφτουν θύματα απατεώνων, που υπόσχονται να τους φέρουν αγαθά τα οποία και δε βλέπουν ποτέ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ