Δευτέρα 20.03.2023

Ενημέρωση για το Κέντρο Κέντρο Υγείας Καλλονής και τα Περιφερειακά Ιατρεία

Σε σχέση με ανακοινώσεις που αφορούν στο Κέντρο Υγείας Καλλονής και τα Περιφερειακά Ιατρεία ανακοινώνουμε ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής είναι αρμόδια και διαθέσιμα να ενημερώσουν και να πληροφορήσουν κατάλληλα, έγκυρα και υπεύθυνα οποιονδήποτε φορέα επιθυμεί να συμπράξει – και είναι ευπρόσδεκτο αυτό – στην επίλυση διαχρονικών ζητημάτων της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν. Είναι προφανές ότι οι ανακοινώσεις που έγιναν θα είχαν διαφορετικό περιεχόμενο εάν αυτή η ενημέρωση είχε προηγηθεί.

Σε ό, τι αφορά τα αναφερόμενα περί υποστελέχωσης και ελλείψεων των Περιφερειακών ιατρείων και ειδικότερα του ΠΙ Ανεμώτιας παραθέτουμε τη δήλωση του υπεύθυνου επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλλονής, κ. Δούκα Ζεïμπέκη, η οποία έχει ως εξής:

«Η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων στηρίζεται αποκλειστικά σε μηνιαίο προγραμματισμό. Σε όλα τα περιφερειακά ιατρεία έχουν τοποθετηθεί ιατροί οι οποίοι τηρούν ανελλιπώς το πρόγραμμά τους και γίνονται και οι απαραίτητες μετακινήσεις / διορθώσεις όπου είναι απαραίτητο. Σε σχέση με το ΠΙ Ανεμώτιας και για την εβδομάδα που διανύουμε (Δευτέρα έως Παρασκευή) ακολουθήθηκε ο προγραμματισμός με καθημερινή παρουσία του ιατρού πλην της ημέρας που είχε ρεπό. Επίσης είναι αρκούντως εξοπλισμένα με τον κατάλληλο τεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό που συνάδει με τον προορισμό τους. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους ίδιους τους ιατρούς οι οποίοι έχουν αμέριστη και χωρίς φειδώ στήριξη προκειμένου να εκτελούν με τον καταλληλότερο τρόπο τα καθήκοντά τους. Περαιτέρω σε σχέση με τη λειτουργία των ασθενοφόρων, επαναλαμβάνουμε ότι ο συντονισμός τους ανήκει στο ΕΚΑΒ, οι δε βάρδιες της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας Καλλονής, καλύπτονται όλο το 24ωρο τόσο από τον Τομέα ΕΚΑΒ Καλλονής όσο και από τους οδηγούς του Κέντρου Υγείας Καλλονής».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ