Τρίτη 21.03.2023

Ενώπιον της δικαιοσύνης η Ρούλα Πισπιρίγκου – Κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας

Παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας

H μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, τα οποία από το 2019 μέχρι και το 2022 έφυγαν από τη ζωή, θα οδηγηθεί αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της και στη συνέχεια στην 18η ανακρίτρια Αθηνών από την οποία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί,εντός πέντε ημερών, αφού πρώτα λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος της.

H δικογραφία σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι τεκμηριωμένη και τα στοιχεία επαρκή σχετικά με την ποινική ευθύνη της μητέρας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Αυτό άλλωστε καταδεικνύεται και από την ταχύτητα με την οποία έδρασαν οι εισαγγελικές αρχές στην άσκηση της ποινικής δίωξης και την έκδοση του εντάλματος σύλληψης με το σκεπτικό πως η 33χρονη είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων καθώς «αν σκοτώσεις το παιδί, είσαι ικανός να σκοτώσεις και άλλους».

Η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου η 33χρονη κατηγορούμενη πλέον να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών ήρθε μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Το κοριτσάκι που πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου 2022 στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, προέκυψε ότι είχε λάβει μεγάλη ποσότητα κεταμίνης (6 mg ανά λίτρο αίματος), ουσίας που όπως κατέθεσαν οι θεράποντες ιατροί δεν είχαν χορηγήσει οι ίδιοι.

Για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές αυτό ήταν το στοιχείο – κλειδί για να λύσουν την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας.

Κι αυτό καθώς η κεταμίνη είναι μία ουσία που εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου και συνήθως χορηγείται στα ζώα και σε μικρές δόσεις σε ανθρώπους σε αντικαταθλιπτικά χάπια.

Συμπεραίνεται, λοιπόν, από τις αρμόδιες αρχές πως η μεγάλη ποσότητα κεταμίνης που έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τον θάνατο της Τζωρτζίνας μέσα σε λιγότερα από 20 λεπτά, διάστημα που το 9χρονο κορίτσι βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου μόνο του με την μητέρα και χωρίς την παρουσία οποιοδήποτε άλλου.

Η συγκεκριμένη ουσία σύμφωνα μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς χορηγείται διά της εισπνοής και μέσα σε λίγα λεπτά προκαλεί αλλεργική αντίδραση, επηρεάζοντας όλα τα κέντρα του αναπνευστικού συστήματος το οποίο καταρρέει, οδηγώντας σε πνευμονικό οίδημα και θάνατο.

Πώς βρήκε την θανατηφόρα ουσία

Ερώτημα ωστόσο αποτελεί για τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές το πως η μητέρα προμηθεύτηκε την επίμαχη ουσία η οποία και προκάλεσε το θάνατο του παιδιού της.

Αυτή τη στιγμή εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και συγκεκριμένα εάν η προμήθεια έγινε μέσω διαδικτύου, από κτηνιατροτικές αποθήκες ή ακόμα και από οποιοδήποτε άλλον θα μπορούσε να έχει στην κατοχή του κεταμίνη.

Την ίδια στιγμή η έρευνα επεκτείνεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και στους θανάτους των δύο άλλων κοριτσιών της 3χρονης Μαλένας το 2019 και της 6 μηνών Ίριδας το 2021 έπαιξε ρόλο η ίδια ουσία και ποιος ακριβώς είναι ο μηχανισμός θανάτου τους.

Παράλληλα, θα ερευνηθεί εάν στην υπόθεση έχουν παίξει ρόλο και άλλα πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της οικογένειας.

 

πηγή: parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ