Δευτέρα 17.06.2024

Εντυπωσίασε η 6η Γιορτή Κερασιού στην Αγιάσο (ΦΩΤΟ)

Τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεψε η 6η Γιορτή κερασιού, που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αγιάσο, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Η γιορτή που αποτελεί πλέον θεσμό και διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έχει ως πρωταγωνιστή το μοναδικό κεράσι της Αγιάσου που μας φέρνει πιο κοντά με την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα μας και εντάσσεται στην προσπάθεια δημιουργίας γαστρονομικών εμπειριών, με την προσφορά στους επισκέπτες δωρεάν κερασιών, σε κεντρικά σημεία του χωριού. Παράλληλα, οι παραγωγοί πωλούν τα κεράσια τους καθώς και άλλα τοπικά προϊόντα της περιοχής στους δρόμους και στις πλατείες του χωριού.

 

 

Επίσης, στην Πλατεία Δημαρχείου φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας με θέμα την παραγωγή και την ιστορία του Αγιασώτικου κερασιού, ενώ επιχειρήσεις του τόπου προσφέρουν εδέσματα και λικέρ με βάση το κεράσι. Μεταξύ άλλων, η δράση περιλαμβάνει δραστηριότητες για παιδιά, ξενάγηση σε κερασιώνα, αλλά και παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού με ορχήστρα, που θα διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα.

 

πηγή: aeolos tv

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ