Δευτέρα 17.06.2024

ΕΠΑΛ Μύρινας : «Ημερίδα διάχυσης», Δευτέρα 15/05/2023 και ώρα 12.30 στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Το ΕΠΑΛ Μύρινας σας προσκαλεί τη Δευτέρα 15/05/2023 και ώρα 12.30 στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» σε ημερίδα διάχυσης των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, του σχεδίου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» αλλά και του ευρωπαϊκού σχεδίου κινητικότητας Erasmus+ που υλοποίησε το τρέχον σχολικό έτος. 

Το σχολείο ολοκλήρωσε επιτυχώς πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Νέοι και Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενδυνάμωση ευρωπαϊκής ταυτότητας» στο οποίο συμμετείχαν μαθητές της Α’ τάξης. Το πρόγραμμα μέσα από βιωματικές δράσεις έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας να εντρυφήσουν στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις αξίες και την πολυπολιτισμικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην ιστορία της, τα όργανα, τους θεσμούς, την εξελικτική της πορεία και να αντιληφθούν τη σημασία των προγραμμάτων ανταλλαγής νέων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και εν τέλει της ταυτότητας του ευρωπαίου πολίτη. Στο πρόγραμμα με τίτλο «Το νησί μου, ο τόπος μου. Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Λήμνου» οι μαθητές της Γ’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τα ήθη και έθιμα του τόπου, την παραδοσιακή γαστρονομία και τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αγροτικής οικονομίας. 

Για ένα ακόμη έτος μαθητές του τομέα Πληροφορικής της Β’ και Γ’ τάξης συνεργάστηκαν και υλοποίησαν σχέδιο δράσης ΜΝΑΕ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σχέδιο είχε τον τίτλο «Μαθαίνω, αγγίζω, καταλαβαίνω» και στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και τρισδιάστατης μοντελοποίησης και εκτύπωσης αντικειμένων.

Στο πλαίσιο της διαπίστευσης Erasmus+ που αποδόθηκε στο σχολείο το 2021, το ΕΠΑΛ Μύρινας ξεκίνησε τον πρώτο κύκλο κινητικοτήτων στο εξωτερικό στο πλαίσιο σχεδίου με τίτλο «Επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών και μαθητών ΕΠΑΛ Μύρινας 2022 – 2023», συγχρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πρώτη κινητικότητα 14 μαθητές από τους τομείς Πληροφορικής και Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, συνοδευόμενοι από 4 καθηγητές, παρακολούθησαν κατάρτιση πάνω σε προγραμματισμό μικροελεγκτών, πρακτικές εφαρμογές σε συστήματα ρομποτικής και πρακτική άσκηση στη Φυσικοθεραπεία. Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη κατά το διάστημα από 02/02/2023 έως 16/02/2023. Στη δεύτερη κινητικότητα, 5 εκπαιδευτικοί του σχολείου μετέβησαν στη Μάλτα από 09/04/2023 έως 16/04/2023 όπου παρακολούθησαν κατάρτιση σχετική με τη συμπερίληψη και τις ψηφιακές δεξιότητες σε σχολικό περιβάλλον. 

Ο Διευθυντής 

Περιστεράκης Μιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ