Κυριακή 28.05.2023

Επίσκεψη Χοχλάκα στο ΕΚΑΒ στη Λέσβο

Μετά τα Κέντρα Υγείας μας και τα Νοσοκομεία Μυτιλήνης και Λήμνου, επισκέφτηκα ένα ακόμη βασικό “κύτταρο”  λειτουργίας όλων αυτών, τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ στη Λέσβο. Η διαπίστωση είναι παντού η ίδια:

 Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους ανθρώπους που εργάζονται στην Υγεία για να μείνει όρθιο το σύστημα από το οποίο εξαρτάται η ζωή μας. Ελλείψεις παντού, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ασθενοφόρα και είναι εξωφρενικό το γεγονός πως από αυτήν την κατάσταση, βιώσαμε πρόσφατα και τραγικές συνέπειες, χάνοντας ζωές.

  Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ αναδεικνύουν την ανάγκη στελέχωσης των πληρωμάτων τους με εξειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό αλλά και την ενίσχυση του εξοπλισμού και του στόλου με επιπλέον ασθενοφόρα. Στη Μυτιλήνη δε, το ΕΚΑΒ λειτουργεί ως Συντονιστικό Κέντρο όλου του Βορείου Αιγαίου, χωρίς το ανάλογο προσωπικό με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, καθώς στερείται το ασθενοφόρο βάρδιας το πλήρωμα που αναγκαστικά βρίσκεται στο Συντονιστικό.

 Για το ΠΑΣΟΚ, η οριστική αλλαγή των δεδομένων της λειτουργίας, συνολικά το ΕΣΥ και η αναγέννησή του, έχει κατατεθεί εμπεριστατωμένα, με ένα ολιστικό σχέδιο.

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει σθεναρά όσους έμπρακτα με τη συνεισφορά τους προσπαθούν να κρατήσουν όρθια την παροχή δημόσιας υγείας και φροντίδας. 

 Για τη ΝΔ, στην ποδιά της οποίας σφάζονται «κομματάρχες» και «αντικομματάρχες», αμφότεροι μας έδειξαν το πώς σκέφτονται να δώσουν λύσεις στο ΕΚΑΒ.

 Διοργανώνοντας φιέστες για την σε κάθε περίπτωση «κατόπιν ενεργειών τους» δωρεά δύο ασθενοφόρων…

Βασιλική Χοχλάκα

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Ν. Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ