Κυριακή 28.11.2021

Έργα λιμενικών υποδομών και επενδύσεις στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που ξεπερνούν τα 73 εκατ. ευρώ για το Ιόνιο ανακοίνωσε ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

Πάνω από 73 εκατ. ευρώ θα διατεθούν συνολικά σε λιμενικές υποδομές αλλά καιθαλάσσιες συγκοινωνίες για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια, παρουσία της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου αλλά και τοπικών φορέων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε χρηματοδοτήσεις για λιμενικές υποδομές σε επίπεδο της περιφέρειας Ιονίων νήσων, που για το σύνολό της, από πόρους του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, φτάνουν τα 9 εκατ. ευρώ, ενώ για την περιφερειακή ενότητα της Κέρκυρας φτάνουν τα 18 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων ακτοπλοϊκών συνδέσεων για το σύνολο της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, που για την επόμενη προγραμματική περίοδο και για τα επόμενα εφτά χρόνια φτάνουν τα 44 εκατ. ευρώ. «Συνολικά, έχουμε χρηματοδοτήσεις που υπερβαίνουν τα 73 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών αλλά και σε επενδύσεις στις θαλάσσιες συγκοινωνίες» πρόσθεσε.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ακόμη πως «η θεσμοθέτηση της ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής και της εξειδίκευσής της ως εθνική στρατηγική, έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα». «Διασφαλίσαμε για την επόμενη προγραμματική περίοδο πολύ σημαντικούς πόρους και απαντάμε σε δυο πολύ βασικά προβλήματα της νησιωτικότητας. Την επάρκεια ποιοτικών ακτοπλοϊκών συνδέσεων σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό και ενίσχυση της ασφαλείας των λιμενικών υποδομών» πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ