Τρίτη 16.04.2024

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: “Καταγγέλλουμε την απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου-Χάρτου Φωτόπουλο Θανάση”

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

 

Καταγγέλλουμε την απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου-Χάρτου Φωτόπουλο Θανάση. Ο συνάδελφος συμμετείχε ως όφειλε στο μεγάλο 10ήμερο απεργιακό αγώνα το 2019, στο εργοστάσιο των «Αφοί Βλάχου» για την επαναπρόσληψη του Μεντή Μάη, εργαζόμενου της επιχείρησης και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής.

Ένας αγώνας που υποχρέωσε την εργοδοσία σε υποχώρηση και στην επαναπρόσληψη του συναδέλφου-συνδικαλιστή. Η εργοδοσία κατά την προσφιλή της τακτική είχε μηνύσει τους απεργούς με ψευδή και αήθη επιχειρήματα, τα οποία κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία καταρρίφτηκαν από τους συναδέλφους, ακόμα και από τους ίδιους τους μάρτυρες κατηγορίας. Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή και των 4 κατηγορουμένων. Η πρόεδρος σε μια πρωτοφανή απόφαση καταδίκασε το συνάδελφο σε 10 μήνες φυλακή γιατί έκανε αυτό που ήταν υποχρεωμένος να πράξει, να βρεθεί δίπλα στους συναδέλφους του και να υλοποιήσουν τις συλλογικές τους αποφάσεις. Η πρόεδρος δίκασε την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Λειτουργεί σε ένα σύστημα που νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού και οι νόμοι υπηρετούν την κερδοφορία των ομίλων. Γι’ αυτό κυριαρχεί το «πάμε κι όπου βγει», για αυτό στους χώρους δουλειάς εμείς μετράμε νεκρούς και χαμένα δικαιώματα και αυτοί κέρδη και ασυλία.

Η ίδια δικαιοσύνη σέρνει στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στην εξ αναβολής δίκη το Βάλσαμο Συρίγο, γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία. Το έγκλημα που διέπραξε είναι ότι συμμετείχε σε κινητοποίηση των Οκτώβρη του 2019 ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές εργάτες έδωσε τη μάχη για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.

Η κυβέρνηση μαζί με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προσπαθεί να περάσει, εντείνει τον αυταρχισμό, δείχνοντας την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτές οι διώξεις δεν μπορούν ούτε να τρομάξουν ούτε να βάλουν στο γύψο το κίνημα.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ !

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και ποινικοποίησης του οργανωμένου αγώνα των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους να εντείνουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια. Ιδιαίτερα μπροστά στην απεργία της 17 Απρίλη και την Πρωτομαγιά. Αγώνας για να γίνει νόμος το δίκιο μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ