Τρίτη 26.09.2023

ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΣΙΓΡΙΟΥ: Το νέο γεφύρι της Άρτας στη Λέσβο

Το Λιμάνι Σιγρίου κατα τα φαινόμενα, εξελίσσεται σε νέο γεφύρι της ΑΡΤΑΣ ……

Η σύμβαση που υπεγράφη το 2017 προέβλεπε ημερομηνία παράδοσης του Λιμανιού τον Οκτώβριο του 2020.

Μέχρι σήμερα το Λιμάνι δεν έχει παραδοθεί και δεν πρόκειται να παραδοθεί  στο άμεσο μέλλον γιατί παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα καθιζήσεων με αποτέλεσμα να σταματήσουν όλες οι εργασίες ολοκλήρωσής του .

Παρ όλα τα εμφανή προβλήματα, την  01/06/2022 το λιμάνι εγκαινιάστηκε παρουσία μάλιστα των τοπικών αρχών (Δήμαρχοι, Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες) και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή την 24/06/2022 κατά την επίσκεψη του στην Μυτιλήνη, ο πολυδιαφημισμένος πυλώνας ανάπτυξης του νησιού, το Λιμάνι Σιγρίου, όχι μόνον εγκαινιάστηκε αλλά και ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ.

Το κωμικοτραγικό γεγονός της ιστορίας είναι ότι ένα χρόνο μετά την κακοστημένη προεκλογική φιέστα εγκαινίων, το Λιμάνι παραμένει ημιτελές, αφού εως σήμερα δεν εχει γίνει ηλεκτροδότηση του Λιμανιού, δεν λειτουργεί το πυροσβεστικό δίκτυο , τα εκδοτήρια εισιτηρίων είναι ανύπαρκτα- αφού είχαν στηθεί για τις ανάγκες του σκηνικού της προεκλογικής φιέστας- ενώ την είσοδο του Λιμανιού, “κοσμεί” μία εργοταξιακή πινακίδα που απαγορεύει την είσοδο ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ..

Επίσης στο διπλανό αλιευτικό καταφύγιο μετά την τριετή παράταση προθεσμίας οι εργασίες συνεχίζονται με ρυθμούς χελώνας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης:

  • εαν έχει υπ οψιν του την παραπανω πραγματικοτητα και
  • εαν ναι, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την αντιμετώπισή της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ