Πέμπτη 28.09.2023

Έβρος: Δεκάδες μετανάστες περνούν τα σύνορα και «ανεβάζουν» βίντεο στο TikTok

Η κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αφού εδώ και πάρα πολύ καιρό χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων περιμένοντας την ευκαιρία να διασχίσουν τα σύνορα

Μια πολυπληθής ομάδα κυρίως νέων ανδρών και εφήβων που μιλούν αραβικά και κατάφερε να διασχίσει τα σύνορα του Έβρου εισερχόμενη στην Ελλάδα αποτυπώνεται σε βίντεο που ανέβασε στο tik tok ένας εξ αυτών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ιστοτόπου Voria.gr οι μετανάστες κατάφεραν να εισέλθουν στη χώρα μας και στις 21 Αυγούστου, οπότε και ανέβηκε το βίντεο, βρίσκονταν στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, σχετικά κοντά στην Κομοτηνή.

Στο βίντεο ο παράτυπος μετανάστης που φορά καπέλο και μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ενδεχομένως για να καλύψει το πρόσωπό του, δείχνει να είναι ο αρχηγός της ομάδας που τους κατευθύνει στην παράνομη πορεία τους εντός της Ελλάδα.

Ομοεθνείς του που παρακολούθησαν το βίντεο στο tik tok τού έκαναν ερωτήσεις σχετικά με το πού βρίσκονται, άλλοι τον ρωτούσαν για το κόστος του ταξιδιού προκειμένου κι αυτοί να περάσουν στην Ελλάδα, προκειμένου στη συνέχεια να φτάσουν στη Σερβία ή τη Γερμανία, ενώ άλλοι τους έστειλαν ευχές για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι νεότερο βίντεο του ίδιου χρήστη στο συγκεκριμένο κανάλι δείχνει το στίγμα στο κινητό του να βρίσκεται στην Ασπροβάλτα!

Η κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αφού εδώ και πάρα πολύ καιρό χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων περιμένοντας την ευκαιρία να διασχίσουν τα σύνορα. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες με τη στάθμη του ποταμού να βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα το να διασχίσει κάποιος τον ποταμό Έβρο είναι εύκολη υπόθεση.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στον ιστότοπο Voria.gr ότι είναι πιθανό το επόμενο διάστημα «να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη πίεση από αυτή που έχουμε σήμερα και να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι μεταναστευτικές ροές» .

Υπό αυτά τα δεδομένα και με ισχυρό το ενδεχόμενο περαιτέρω πίεσης στα σύνορα του Έβρου έγινε το απόγευμα της Τρίτης η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Τουρκία άρχισε εκ νέου να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι ότι από την 1η Αυγούστου έως σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας του Έβρου απώθησαν 25.000 παράτυπους μετανάστες να περάσουν στη χώρα όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συνοριακοί Φύλακες, αστυνομικοί και Στρατός δίνουν νυχθημερόν τιτάνια μάχη για τη φύλαξη των συνόρων μας ενώ όπως αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ θα αυξηθούν οι κάμερες και άλλα μέσα προκειμένου να ενισχυθεί το έργο τους ενώ αποτελεί απόφαση η δημιουργία νέου τμήματος φράχτη στον Έβρο μήκους 80 χιλιομέτρων.

Δείτε το βίντεο

 

 

πηγή: parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ