Δευτέρα 05.12.2022

Φανή Λούγκλου: Η καλή ψυχική υγεία του παιδιού βάση για την ενήλικη ζωή του

Είναι γεγονός ότι η καλή ψυχική υγεία και η ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων κατά την παιδική ηλικία είναι η βάση για ευεξία και λειτουργικότητα στην ενήλικη ζωή.

Στην Ατσική, σε ένα χώρο κατάλληλα εξοπλισμένο και φιλικό προς τα παιδιά και τους γονείς, χρησιμοποιούνται επιστημονικά αποδεδειγμένες τεχνικές και κατάλληλο υλικό ώστε να γίνει σωστή αξιολόγηση και να δημιουργηθεί πρόγραμμα παρέμβασης προσαρμοσμένο στο αναπτυξιακό επίπεδο και τις ανάγκες του παιδιού.

Η αξιολόγηση πάντα ξεκινά με κλινική συνέντευξη των γονιών και τη συζήτηση και παρατήρηση του παιδιού.

fani louglou1

Η χρήση κατάλληλων αξιολογητικών εργαλείων βοηθά σημαντικά τη διαδικασία της διάγνωσης και την κατάρτιση θεραπευτικού προγράμματος.

Οι γονείς και τα παιδιά ενημερώνονται σωστά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες τους, τώρα και στο μέλλον.

fani louglou7

Οι παρεμβάσεις έχουν ως στόχο την καλύτερη λειτουργία του παιδιού και της οικογένειας. Περιλαμβάνουν συναισθηματική εκπαίδευση, εκπαίδευση δεξιοτήτων, συμπεριφοριστικές παρεμβάσεις, ψυχοθεραπεία, ψυχοκινητική και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών και αναπτυξιακών/γνωστικών καθυστερήσεων.

fani louglou9

Σημαντική συμβολή στη θεραπευτική παρέμβαση παρέχουν και οι συνεργασίες με άλλες ειδικότητες, όπως λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.

Σκοπός δεν είναι η εξάρτηση από τον ψυχοθεραπευτή αλλά η απόκτηση δεξιοτήτων για τη διαχείριση και επίλυση των προβλημάτων.

Τα παιδιά βελτιώνονται σε ένα ζεστό, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, ενώ όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται διέπονται από το επαγγελματικό απόρρητο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2254031135 και 6973401177

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ