Κυριακή 22.05.2022

Φιλοξενία 30 δημοσιογράφων από την Περιφέρεια με στόχο την τουριστική προβολή των νησιών μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζοντας τις στοχευμένες  ενέργειες για την τουριστική προβολή των νησιών μας, όπως και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης έχει δηλώσει,  το προσεχές Σαββατοκύριακο θα φιλοξενήσει στην Χίο ομάδα  περίπου 30 δημοσιογράφων, που εργάζονται σε πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ στον γραπτό και  ηλεκτρονικό  τύπο αλλά και σε τηλεοπτικά κανάλια με σκοπό την ξενάγηση και παρουσίαση του νησιού.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει σχεδιάσει ένα 3 ήμερο πρόγραμμα (Παρασκευή-Κυριακή) με επισκέψεις και ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία, χωριά, μονές, αρχοντικά, οικογενειακά εργαστήρια, γαστρονομία, τοπικά προϊόντα  προκειμένου οι επισκέπτες- δημοσιογράφοι να έχουν μια πλήρη και αυθεντική εικόνα της Χίου, των μοναδικών ομορφιών της, για να τα  επικοινωνήσουν  στα ΜΜΕ που  εργάζονται.

Το πρόγραμμα εκτός από περιηγήσεις περιλαμβάνει και παρουσιάσεις, ομιλίες ενώ με αφορμή  την 200στη Επέτειο Καταστροφής της Χίου θα πραγματοποιηθεί αφιερωματική τιμητική εκδήλωση  με κυρίους ομιλητές τον ιστορικό Μιχάλη Βαρλά και τον κριτικό τέχνης καθ. Μάνο Στεφανίδη .

Βίντεο και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις θα προβάλλονται στην επίσημα σελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο instagram: perifereia_v.aigaiou.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ