Κυριακή 24.09.2023

Γαλλία: Υποψήφια βουλευτής «τερμάτισε» το photoshop και έγινε… άλλος άνθρωπος

Η φωτογράφηση για τις προεκλογικές αφίσες είναι πλέον καθημερινότητα των σύγχρονων πολιτικών προσώπων και όχι μόνο. 

Πολλοί δράττονται της τεχνολογικής ευκαιρίας του σήμερα, για να «φτιάξουν» την εικόνα με την οποία καλούν τον κόσμο να τους ψηφίσει. Η Juliette de Causans όμως από τη Γαλλία, το παράκανε με το photoshop.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η αφίσα της για το Europe Écologie Égalité», που απεικονίζει μια νεαρή και φρέσκια γυναίκα περίπου 20 χρονών με λαμπερό και λευκό χαμόγελο. 

gallida873


Όταν όμως κυκλοφόρησε η αυθεντική φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε πριν την επεξεργασία, η de Causans κατηγορήθηκε μέχρι και για παραπλάνηση στα social media.

Αυτό, διότι η εικόνα της μετά το photoshop δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

Μια φωτογραφία πριν το photoshop δείχνει την υποψήφια, με λιγότερο μαύρισμα και όχι τόσο ίσια δόντια.

gallida39


Η αντίδρασή της
Μετά τον διαδικτυακό σάλο που δημιουργήθηκε, τόσο από πολιτικούς της αντιπάλους, όσο και από τους ψηφοφόρους της, η de Causans παραδέχτηκε ότι το έκανε με την αιτιολογία πως οι επεξεργασμένες εικόνες θα βοηθούσαν στην ενίσχυση του σκοπού της. Την ίδια ώρα, υποστήριξε επίσης ότι είναι δικαίωμά της να έχει μια «ωραία φωτογραφία».

Η υποψήφια βουλευτής που κατεβαίνει με το μικρό κεντρώο κόμμα Europe Écologie Égalité, το οποίο σχηματίστηκε από αποσχισθέντες υποστηρικτές του προέδρου Μακρόν.

Ποια είναι η Γαλλίδα υποψήφια βουλευτής
Η Juliette de Causans εργάστηκε για μερικά χρόνια ως δασκάλα πριν κάνει το ντεμπούτο της στην πολιτική το 2021.

Στις εκλογές του 2022, η de Causans κέρδισε μόλις το 4,28% των ψήφων στην ορεινή περιοχή στις Αρδέννες του Γκραντ Εστ. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η de Causans έγινε viral στο Twitter σε τέτοιο βαθμό, που έφτασε να δώσει συνέντευξη στην Telegram. 

«Είναι απάτη», «Παραπλανάτε τους ψηφοφόρους με τη φωτογραφία της προεκλογικής σας εκστρατείας. Είναι αξιολύπητο, δεν σας ψηφίζω πια, αξίζουμε κάτι καλύτερο» της γράφουν οργισμένοι οι ακόλουθοί της. 

«Είναι αξιολύπητη» σχολιάζει κάποιος άλλος.

 
Για τον ίδιο λόγο, έχουν στοχοποιηθεί παράλληλα και άλλοι υποψήφιοι του κόμματος.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ