Τρίτη 05.07.2022

ΓΕΛ Μούδρου: «Από το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης στον εφιάλτη του πολέμου».

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου, Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης. Θέμα της εκδήλωσης «Από το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης στον εφιάλτη του πολέμου».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, προηγήθηκε καλωσόρισμα από τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Μούδρου και Senior Ambassador, κ. Καραγιάννη Στυλιανό, αναγνώστηκε χαιρετισμός του Επάρχου Λήμνου, κ. Βλάττα-Λαμπρινού Άγγελου. Προβλήθηκαν videos με μηνύματα προς τους μαθητές του σχολείου μας των Ευρωβουλευτών κ.κ. Ασημακοπούλου Άννα Μισέλ και Μεϊμαράκη Ευάγγελου. Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ.

  • Γρηγορίου Παναγιώτης, καθηγητής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου,
  • Χρυσοχόου Δημήτρης, καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε με απευθείας σύνδεση ο Ευρωβουλευτής κ. Αρβανίτης Κώστας, που μας μετέδωσε το κλίμα που επικρατεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τα πρόσφατα γεγονότα και μοιράστηκε μαζί με τους μαθητές μας τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που επικρατεί στη γείτονα χώρα.

Οι Junior Ambassadors του ΓΕ.Λ.Μούδρου Άντον Παυλίνα, Κιουρανάκη Μαρία παρουσίασαν την Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Προσφυγικό, με ιδιαίτερα αναφορά στην περίπτωση της Ουκρανίας. Εθελοντικά δούλεψε για την εργασία και η μαθήτρια της Β΄Λυκείου Κοτσιλίτη Παναγιώτα. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της αφίσας etwinning και του βίντεο που δημιουργήθηκε από τα σχολεία πρέσβεις ενάντια στον πόλεμο και παρουσιάστηκε από τις μαθήτριες Καλτσή Σταυρούλα και Σουσαλή Παρασκευή, Junior Ambassadors της Α΄Λυκείου, το διακριθέν έργο της Στέλλας Αφιώνη, μαθήτριας της Α΄Λυκείου, στον διαγωνισμό «Ειρήνια τόξα».

Τέλος, οι μαθήτριες του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» Μαυρολάμπαδου Ελισάβετ και Ταρσή Ειρήνη συμμετείχαν με την παρουσίαση ενός αναμνηστικού λευκώματος για τις μεγάλες πολεμικές συγκρούσεις του 20ου και 21ου αιώνα και τις συνέπειές τους και με ένα ποίημα της τελευταίας για τη φρίκη του πολέμου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν , επίσης, οι Junior Ambassadors της Β΄Λυκείου Δήμου Νικολέτα και Άντων Δήμητρα, καθώς και μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Μούδρου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου των Φιλολόγων και Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης των δύο σχολείων, κ. Αναγνώστου Ευστράτιος, ο Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Μούδρου, κ. Ορφανίδης Νεκτάριος, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρεπανιδίου και άλλοι εκπαιδευτικοί.

Την εκδήλωση οργάνωσαν και συντόνισαν οι Senior Ambassadors του Γενικού Λυκείου Μούδρου Καραγιάννης Στυλιανός, Λυμπέρη θεοδώρα, Παπαπαναγιώτου Μαρία.

                                                Ο Διευθυντής

                                    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ