Τετάρτη 29.11.2023

Γιώργος Στρατηγέλλης, Υποψήφιος στην Τοπική Κοινότητα της Μυτιλήνης με επικεφαλής τον Πανάγο Κουφέλο “Με όρεξη για δουλειά και πάθος για αυτό που κάνουμε, πάντα έρχεται ένα σωστό αποτέλεσμα”

Σήμερα τελευταία ημέρα παρουσίασης των υποψηφιών μας και εμείς αναδημοσιεύουμε τις συνεντεύξεις που έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι!

Καλή τους επιτυχία!

Έχουμε την τιμή να έχουμε σήμερα μαζί μας τον Υποψήφιο Τοπικό Σύμβουλο για την Κοινότητα της Μυτιλήνης , Γιώργο Στρατηγέλλη.

Ο Γιώργος είναι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου τα τελευταία 5 χρόνια , ενώ διακρίνεται για την οργάνωσή του, τη μαχητικότητα και το φιλότιμό του.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

 

 

Κύριε Στρατηγέλλη

  1. Συμμετέχετε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές με τον κύριο Κουφέλο. Ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι για αυτή την απόφαση ;

Είναι η 2η φορά που συμμετέχω σε Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Η πρώτη ήταν το 2014 ως υποψήφιος τοπικός Σύμβουλος στη κοινότητα Μιστεγνών, το χωριό που γεννήθηκα και μεγάλωσα, όπου και εκλέχθηκα 2ος στο τριμελές της Κοινότητας.

Πάντα πίστευα ότι το να προσφέρεις στην κοινωνία που μένεις είναι κάτι όμορφο προς τους συμπολίτες σου.

Συμμετέχω στην προσπάθεια του Πανάγου Κουφέλου, διότι θεωρώ πως ο ίδιος μπορεί να δώσει μία νέα πνοή στο Δήμο Μυτιλήνης. Η μέχρι τώρα παρουσία του στα δρώμενα της Αυτοδιοίκησης, καθώς και οι ικανότητές του ήταν οι κινητήριες κατευθύνσεις για να μπορέσω να συμμετάσχω μαζί του στην κοινή προσπάθειά μας.

 

 

  1. Ποιος ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε πρώτο βαθμό κατά τη δική σας κρίση;

Η καθημερινότητα είναι ο βασικός ρόλος του πρώτου βαθμού στην Αυτοδιοίκηση. Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση. Οι πολίτες προσδοκούν μία όμορφη πόλη και καθαρή. Μία ψηφιακή αλληλεπίδραση μεταξύ των δημοτών και των δημοτικών υπηρεσιών για την επίλυση διάφορων διαδικασιών. Επίσης, τα ζητήματα των ευάλωτων συμπολιτών μας πρέπει να αναδιαρθρωθούν και με κοινωνική αλληλεγγύη προς το διπλανό μας να βρούμε λύσεις.

Άρα θεωρώ ότι ο πρώτος βαθμός Αυτοδιοίκησης είναι κομβικός και σίγουρα ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί σε καθημερινή βάση ένα σύγχρονο Δήμο, που στέκεται δίπλα σε όλα τα προβλήματά του.

  1. Πείτε μας για ποιο λόγο οι πολίτες να ψηφίσουν τον Πανάγο Κουφέλο ;

Ο Πανάγος Κουφέλος έχει όραμα για τον τόπο μας. Έχει όρεξη για δουλειά, κάτι που το είδαμε και ως Αντιπεριφερειάρχης, ενώ συγχρόνως θέλει να χτίσει ένα σύγχρονο Δήμο, αντάξιο των προσδοκιών μας.

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο και πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε τις ομορφιές ή τον πολιτισμό μας.

Μαζί με τον Πανάγο θα αγωνιστούμε για να μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου της Μυτιλήνης.

 

  1. Γιώργος Στρατηγέλλης: Για ποιο λόγο να σας ψηφίσει ένας πολίτης της Κοινότητας Μυτιλήνης; Για ποιο λόγο αποφασίσατε να συμμετέχετε στην κοινότητα της πρωτεύουσας;

Έχω επιλέξει να μείνω στο νησί, να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο και να μπορούν τα παιδιά μου να ζήσουν σε ένα όμορφο μέρος, έχοντας ποιοτική ζωή και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Η Μυτιλήνη μας είναι η πρωτεύουσα του Βορείου Αιγαίου. Είναι η «βιτρίνα» μας! Επέλεξα να συμμετέχω για την τοπική κοινότητα με την προοπτική να μπορέσω σε καθημερινή βάση να επισκεφτώ όλες τις γειτονιές, να δω τα προβλήματά, να ψάξουμε λύσεις και να τα θέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα, η κάθε γειτονιά της πόλης έχει τη δική της ιστορία, γεγονός που μπορούμε να το αναδείξουμε, δίνοντας μία διαφορετική πινελιά σε κάθε δρομάκι της Μυτιλήνης μας.

Πρώτα από όλα θα ήθελα ο πολίτης να επιλέξει τον  Πανάγο Κουφέλο ως Δήμαρχο και παράλληλα το τοπικό του ψηφοδέλτιο, ώστε να μπορούμε να κάνουμε σκληρή δουλειά ως Τοπική Κοινότητα. Ποτέ μου δεν υπήρξα ατομιστής. Μόνο με μία δυνατή ομάδα μπορείς να πας μπροστά, οπότε θα έλεγα να ψηφίσετε όποιον θέλετε από την τοπική κοινότητα και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε στους πολίτες ότι η επιλογή σας έπιασε τόπο.

Εγώ το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι σηκωμένα μανίκια, όρεξη για δουλειά και καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Άλλωστε ποτέ δεν φοβήθηκα τη δουλειά πόσο μάλλον όταν θα έχω κινητήριο μοχλό την στήριξη όλων των συμπολιτών μου.

  1. Ασχολείστε χρόνια με τα κοινά, είτε στο Πανεπιστήμιο με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης, είτε στην ΟΝΝΕΔ Λέσβου, ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου. Πείτε μας λίγα λόγια για την πορεία σας όλα αυτά τα χρόνια. Μετανιώσατε κάποια στιγμή;

Ασχολούμαι από τα μαθητικά μου χρόνια με την ΟΝΝΕΔ, ενώ στο Πανεπιστήμιο είχα την τιμή να είμαι Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης, μία από τις πιο δυνατές οργανώσεις στην Ελλάδα. Σήμερα, οι νέοι της ΟΝΝΕΔ Λέσβου με τίμησαν για 2η συνεχόμενη φορά, ώστε να είμαι ο Πρόεδρος της Νεολαίας για το νησί μας.

Δεν μετάνιωσα ούτε μία στιγμή, γιατί η πολιτική είναι πάθος και νοοτροπία ζωής. Ακόμη και στις λύπες πάντα υπάρχει μία εξήγηση, καθώς όπως σας είπα όταν συμμετέχεις στα κοινά πρέπει να δεχθείς ότι υπάρχουν και αρνητικά.

Έχω μάθει από μικρή ηλικία να μη το βάζω κάτω παρόλες τις δυσκολίες.

Με όρεξη για δουλειά και πάθος για αυτό που κάνουμε, πάντα έρχεται ένα σωστό αποτέλεσμα.

 

 

  1. Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς: Τί κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας , ποια τα χόμπι σας, πόσο χρόνο μπορεί να περνάει ένας νέος που ασχολείται με την πολιτική με την οικογένειά του και τι στοχεύετε στο μέλλον;

Έχω τελειώσει το τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και το μεταπτυχιακό Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Σήμερα έχω την τιμή να είμαι επιστημονικός συνεργάτης του Βουλευτή της ΝΔ στο νησί μας κ Χαράλαμπου Αθανασίου, ενός ανθρώπου που έχει κάνει πολλά για το νησί μας και που δίπλα του έχω μάθει αμέτρητα πράγματα για την πολιτική και έχει συμβάλει πολύ και στην προσωπική μου εξέλιξη καθώς θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ως ένα μεγάλο σχολείο.

Τον ελεύθερό μου χρόνο τον αφιερώνω στην οικογένειά μου, στην εκπληκτική γυναίκα μου την Γεωργία, την οποία τη γνώρισα στα φοιτητικά μας χρόνια και έχουμε δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια με 2 παιδάκια. Όπως αντιλαμβάνεσθε ο χρόνος είναι λίγος για έναν άνθρωπο που ασχολείται και με την πολιτική, όμως σας είπα και πριν ότι η πολιτική είναι νοοτροπία ζωής και φροντίζω να διαχειρίζομαι όλες τις καταστάσεις που απαιτούνται.

Παράλληλα, ασχολούμαι με την πληροφορική που είναι το αντικείμενο μου καθώς συνέχεια μεταβάλλεται και εξελίσσεται, το ποδόσφαιρο ως παράγοντας του ΠΑΕΣ Αίγειρος μια ακαδημίας με πάνω από 80 παιδάκια και είμαι εθελοντής αιμοδότης,Ταμίας του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  ενώ συχνά ασχολούμαι με ομάδες που βοηθούν κοινωνικά, πραγματοποιώντας εθελοντικούς καθαρισμούς, συλλογές τροφίμων κ.α.

Το μέλλον μου το φαντάζομαι πρώτα από όλα με υγεία στην οικογένειά μου και σε όλο τον κόσμο.

Αυτό είναι το ύψιστο αγαθό..

Όλα τα άλλα έρχονται μετά!

 

  1. Κλείνοντας θα θέλαμε την άποψή σας για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τον Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Ως ΟΝΝΕΔ Λέσβου θα σταθούμε δίπλα του όπως κάθε φορά στην πρώτη γραμμή με την προοπτική να μπορέσει να είναι Περιφερειάρχης στα νησιά μας.

Με σκληρή εργασία, με ταπεινότητα και όρεξη για δουλειά είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε

 

Μπορεί να μαθαίνετε τα νέα μου και στα social μου:

 https://www.facebook.com/Giorgos.Stratigellis7 

 https://www.instagram.com/stratigellis_giorgos/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ