Τετάρτη 27.09.2023

Γιώργος Τσίπρας: Ο Κασσελάκης εκπροσωπεί καλύτερα τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Άκυρα τα σενάρια διάσπασης

Την ξεκάθαρη πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έφερε τα 146.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πώς η ανάδειξη του νέου αρχηγού θα κριθεί στις επαναληπτικές εκλογές την προσεχή Κυριακή, όπου θα οδηγηθούν ο Στέφανος Κασσελάκης, που έλαβε το 45,47% των ψήφων, έναντι 36,21%, της Έφης Αχτσιόγλου.

Ο Κασσελάκης εκπροσωπεί καλύτερα τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στην αναγκαία πορεία μετασχηματισμού μετά το 2019, την οποία είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο βράδυ των εκλογών και είναι κάτι το οποίο έστω και τώρα μπορεί να ξεκινήσει να γίνεται και το εκπροσωπεί καλύτερα ο κ. Κασσελάκης» σημείωσε ο κ. Γιώργος Τσίπρας.

Δεν τον ήξερα τον Κασσελάκη πριν εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο

«Νομίζω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι κοντά σε αυτό που ήθελε και ο κόσμος, όπως εκφράστηκε χθες. Θέλει έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εκφράστηκε καθαρά και στις δύο βουλευτικές εκλογές με αρνητικό τρόπο. Χθες στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε με έναν θετικό τρόπο με τη μεγάλη νίκη ενός ανθρώπου που εμφανίστηκε στην κούρσα πριν περίπου έναν μήνα» πρόσθεσε και είπε πως τους τελευταίους μήνες γνώρισε τον Στέφανο Κασσελάκη και ότι δεν τον γνώριζε ούτε εκείνος
πριν εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο.

Τόνισε ότι ο κ Κασσελάκης έχει εκφράσει έναν πολιτικό λόγο, ότι δεν είναι απλά ένα πρόσωπο και μια εικόνα και ότι υπάρχουν στελέχη γύρω του. «Σε ό,τι αφορά την ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή και μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη προφανώς με βρίσκει σύμφωνο και αυτό εκφράζεται καλύτερα και περισσότερο από αυτή την πλευρά. Σε ό,τι αφορά την ανάγκη να ξαναυπάρξει προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο είναι και πάλι κάτι που με εκφράζει καλύτερα», είπε επίσης.

Δεν με ενδιαφέρει μια συντεταγμένη ενωμένη πορεία προς το 5%

Όπως ανέφερε «δεν με ενδιαφέρει μια συντεταγμένη ενωμένη πορεία προς το 5%, την στιγμή που μπορεί να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας όπως το έχει κάνει και στο παρελθόν και σε αυτή την πορεία συντάσσομαι».

Στο κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αρχηγό που είναι εκτός κοινοβουλίου απάντησε πως «είναι ένα πρόβλημα αυτό αλλά θα λυθεί με κάποιο τρόπο. Δεν είναι το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή»

Άκυρες οι κουβέντες για διάσπαση

Υπογράμμισε πώς τώρα πια η οποιαδήποτε κουβέντα για διασπάσεις αυτή τη στιγμή είναι άκυρη. Δεν έχουν λήξει καν οι εκλογές αλλά και όταν λήξουν πάλι είναι άκυρο να συζητάμε για διασπάσεις. Αυτό που είναι σημαντικό να συζητάμε είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματιστεί σε ένα κόμμα που έχει ανάγκη ο κόσμος που ψήφισε αλλά και όλοι εκείνοι που στηρίζουν ένα κόμμα που θέλει να διεκδικήσει την εξουσία. Αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και σε αυτή την πορεία όσο πιο ενωμένοι πάμε τόσο το καλύτερο».

Τι είπε για τη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Αναφερόμενος τέλος στη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα διευκρίνισε πως σημαίνει απλώς ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρόν» και χαρακτήρισε υποτιμητικό για τον ίδιο να θεωρηθεί πως η στήριξή του ίδιου στον Στέφανο Κασσελάκη σημαίνει και στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, λόγω της συγγένειάς του με τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχει κρατήσει μια συγκεκριμένη πολιτική στάση ο Αλέξης και με την εκλογική διαδικασία και πιο πριν. Δεν έχει παρέμβει. Από εκεί και πέρα είναι παρόν. Δεν έχει φύγει από την πολιτική ζωή ο Αλέξης», δήλωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ