Τρίτη 28.03.2023

Γυμνάσιο Μούδρου: “Η γυναίκα της Γηραιάς Ηπείρου συναντά τη γυναίκα της Ωκεανίας”

“Άρωμα γυναίκας” είχε η συνάντηση του Γυμνασίου Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης” με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Dandenong, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Μαρτίου, ένα αφιέρωμα στη γυναίκα του σήμερα, στη γυναίκα της προσφοράς, στη γυναίκα της διπλανής πόρτας.

Συγκεκριμένα το Γυμνάσιο Μούδρου αναφέρει:

Μια εξαιρετική παρουσίαση για την Matron Grace Wilson, αυστραλιανή αδελφή νοσοκόμα που περιέθαλψε στη Λήμνο το 1915 δεκάδες Αυστραλούς στρατιώτες από την κ.Christina Despoteris, αντιπρόεδρο του Lemnos Gallipoli Commemorative Committee.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι το πορτραίτο της Matron Grace Wilson, φιλοτεχνημένο από τον ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνη George Petrou αποτέλεσε δωρεά της Lemnos Gallipoli Commemorative Committee στο Alfred Hospital της Mελβούρνης.

Ακολούθησε απαγγελία του “Σημείου Αναγνωρίσεως” της Κικής Δημουλά από μαθήτριες του Γυμνασίου Μούδρου, παρουσιάσεις σπουδαίων γυναικών από τους μαθητές του Dandenong, ένα καταπληκτικό padlet, συνεργατικό από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των δύο ηπείρων και ένα πρωτότυπο κι ιδιαίτερα ενδιαφέρον quiz γνώσεων, δημιουργημένο από την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Μέρμηγκα Χρυσούλα στα αγγλικά για αλληλεπίδραση και ενδιαφέρον για τη σύγχρονη γυναίκα της Αυστραλίας και της Ελλάδας.

Μια ακόμα ζεστή συνάντηση, με πολλαπλό εκπαιδευτικό αποτύπωμα.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.limnosfm100.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ