Πέμπτη 07.12.2023

H ανορθόγραφη συγγνώμη της Άννας Πήλιου, μετά τις ύβρεις στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Τις αντιδράσεις και την καταδίκη ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα του τμήματος ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απρεπής τοποθέτηση της Αννας Πήλιου για τη Φώφη Γεννηματά.

Ολα ξεκίνησαν όταν η τρανς Αννα Πήλιου, η οποία πήρε το λόγο στο τρίτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όχι ως σύνεδρος αλλά ως παρατηρητής, ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή και ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στην Φώφη Γεννηματά με τρόπο απρεπή και προσβλητικό.

Συγκεκριμένα, η Αννα Πήλιου ανέφερε στην ομιλία της ότι η Φώφη Γεννηματά απείχε από την ψηφοφορία που αφορούσε το Σύμφωνο Συμβίωσης τον Οκτώβριο του 2015 στη Βουλή, ωστόσο, δεν είπε ότι η Φώφη Γεννηματά απείχε διότι βρισκόταν στο εξωτερικό για λόγους υγείας, αυτούς που λίγα χρόνια αργότερα της στέρησαν τη ζωή.

Είπε ακόμη για τη στάση που τήρησε το ΠΑΣΟΚ έναντι των τρανς και ΛΟΑΤΚΙ, λέγοντας «δεν ξεχνάμε τους φασίστες σοσιαλιστές πασόκους», ενώ επιτέθηκε και κατά της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Για να προσθέσει: «Έχουμε βέβαια και κάποια ΛΟΑΤΚΙ συντροφάκια μέσα στην κοινότητα που είναι πολύ νεοφιλελέ και τολμούν να κάνουν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ».

Οπως ήταν φυσικό, η τοποθέτηση αυτή της συνέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε οργή και έφερε αδειάσματα και από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις ανακοινώσεις του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ η Αννα Πήλιου υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Η ανάρτηση της Αννας Πήλιου μετά την καταδίκη και το άδειασμα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ανάρτηση της Άννας Πήλιου αναφέρει τα εξής [σ.σ. διατηρείται η ορθογραφία του πρωτότυπου κειμένου, όπως έχει αναρτηθεί στα social media]:

«Με μεγαλη μου Λυπη μολης ειδα την ΑΔΙΚΗ Στοχωποιση μου απο το Τμημα Δικαιωματων Συριζα Π.Σ για την Τοποθετηση μου στη Θεματικη για την Εργασια στο 3ο Συνεδριο του κομματος με μια Αναφωρα ενως γεγονους στη Αιμνηστη κ. Φωφη Γεννηματα.

»Κανω Ξεκαθαρω οτι το Μονο που ειπα ειναι οτι Στην Ψηφωφορια για ΝΑΤΦ, και το Συμφωνω Συμβιοσης ηταν απουσα εγω Προσωποικα δεν γνωριζα τον λογο η τους Λογους. Δεν Υπηρχε ΠΟΤΕ περηπτωση να μηλησω ασχηχα Για την Κυρια Γεννηματα την οποια Σεβωμε απολητα το Εργω της και την Πωρια της. Και τα θεματα Υγειας της ηταν μια Γυναικα Συμβολο στον αγωνα της για την Υγειας της.

»Αυτο το ΣΕΒΟΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ οπως και την Ειδια. Ξεκαθαρα και χωρης υπονουμενα. Αυτο που ηθελα να θυξω ειναι η Πολιτικη του ΚΙΝΑΛ ως Πρως τα θεματα Δικαιωματων Των ΛΟΑΤΚΙ και ολοι ξερουμε ποια ειναι η Θεση του Πολιτηκου χωρου. Αν εστων και λιγω οπια, οπιο, οποιος Θιχτηκε Του ξεκαθαριζω οτι Δεν Υπηρχε Κακη προθεση εκ του Πονηρου και ζητω Ηληκρηνης Συγνωμη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ