Παρασκευή 17.09.2021

Η Airbnb προσφέρει δωρεάν διαμονή για 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb καλεί τους ιθύνοντες της Αμερικής να δράσουν μπροστά σε «μια από τις πιο σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας». Η Airbnb «θα αρχίσει να καλωσορίζει δωρεάν 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες στον κόσμο» για να ανταποκριθεί σε «μία από τις πιο σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας», ανακοίνωσε την Τρίτη ο συνιδρυτής της πλατφόρμας ενοικίασης peer-to-peer, Μπράιαν Τσέσκι.

Η Airbnb «θα πληρώσει για αυτές τις διαμονές», αλλά «δεν θα είναι σε θέση να ενεργήσει χωρίς τη γενναιοδωρία των οικοδεσποτών της», εξηγεί ο Μπράιαν Τσέσκι στον λογαριασμό του στο Twitter, προσφέροντας στους ανθρώπους που επιθυμούν να καλωσορίσουν μια οικογένεια προσφύγων δωρεάν να το δηλώσουν στην πλατφόρμα.

Μια πλατφόρμα για τους μη προνομιούχους από το 2012

Από το 2012, η ​​αμερικανική εταιρεία επέτρεψε στους επισκέπτες να διαθέτουν δωρεάν δωμάτια για να φιλοξενήσουν αιτούντες άσυλο ή πρόσφυγες, χάρη στην πλατφόρμα «Open Homes». «Ο εκτοπισμός και η επανεγκατάσταση Αφγανών προσφύγων στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού είναι μία από τις πιο σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας», συνεχίζει, πιστεύοντας ότι πρέπει να «ενεργήσει» και ελπίζοντας «να εμπνεύσει άλλους οικονομικούς ηγέτες να το κάνουν.».

Η πτώση της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου έριξε χιλιάδες άτομα στο αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι, τη μοναδική έξοδο της χώρας, και περισσότεροι από 53.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από τον Ιούλιο, περισσότεροι από ό,τι κατά τη διάρκεια της αεροπορικής μεταφοράς. της Σαϊγκόν το 1975.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ