Τετάρτη 21.02.2024

Η μεγάλη ληστεία: Χάκερς έκλεψαν σχεδόν 600 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Για έξι ημέρες κανείς δεν είχε αντιληφθεί την απώλεια των χρημάτων – Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη κυβερνο-ληστεία όλων των εποχών

Σχεδόν 600 εκατ. δολάρια από blockchain, το οποίο συνδέεται με το δημοφιλές online παιχνίδι Axie Infinity κατάφεραν να υποκλέψουν χάκερς, σε μία από τις μεγαλύτερες κυβερνο-ληστείες όλων των εποχών. 

Η επίθεση, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, έλαβε χώρα στις 23 Μαρτίου σε υπολογιστές της Axie Infinity, οι οποίοι χρησιμοποιούν τοblockchain Roin. Το περιστατικό, ωστόσο, έγινε γνωστό μόλις σήμερα, δηλαδή μία εβδομάδα αργότερα.

Το εν λόγω συμβάν έρχεται να προστεθεί στα σποραδικά «χτυπήματα» των χάκερς σε υπολογιστικά συστήματα, τα οποία διαχειρίζονται συναλλαγές με crypto.  

«Το γεγονός ότι κανένας δεν το παρατήρησε για έξι ημέρες “φωνάζει” ότι ορισμένες δομές θα πρέπει να παρακολουθούνται για παράνομες μεταφορές» τονίζει ο Wildfred Daye, επικεφαλής της Securitize Capital, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg. 

Η τιμή του Ron, του κρυπτονομίσματος που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο blockchain, κατέρρευσε κατά 22% λίγο αφότου έγινε γνωστό το χακάρισμα. Κατά 11% υποχώρησε και το AXS, token που χρησιμοποιείται στην Axie Infinity.  

Τα κλεμμένα χρήματα φαίνεται ότι διοχετεύτηκαν σε δύο διαφορετικές πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων, όπως επιβεβαιώνουν διάφοροι παράγοντες της αγοράς. 

Μόλις τον Φεβρουάριο, είχε προηγηθεί κυβερνοεπίθεση στη Wortmhole, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 300 εκατ. δολαρίων, ενώ η μεγαλύτερη κυβερνο-ληστεία είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2021 στα συστήματα της PolyNetwork, αξίας 611 εκατ. δολαρίων. 

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.newmoney.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ