Τετάρτη 07.06.2023

Η σφεντόνα του Πολακισμού

Η άνευ ενστάσεων τοποθέτηση του κ. Βαγγέλη Αντώναρου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ως προσωπική επιλογή του προέδρου Τσίπρα, είναι η απόδειξη ότι άπαντες μέσα στο κόμμα έχουν παραδοθεί στην τακτική του «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

Είναι ο πρώην εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή, η χειρότερη των περιπτώσεων, με τους οποίους βρέθηκαν ως συνοδοιπόροι οι αριστεροί Ευ. Τσακαλώτος Ν. Φίλης, Ν.Βούτσης ή ο Θ.Δρίτσας; Όχι απαραίτητα.

Για όσους κατά καιρούς συστρατεύτηκαν και αξιοποιήθηκαν από την Κουμουνδούρου, όπως (ήταν) η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η Ραχήλ Μακρή ή ο Παύλος Χαϊκάλης, οι σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν μια ουσιαστική δικαιολογία να μην φέρνουν αντιρρήσεις. Μια δικαιολογία που καταλάγιαζε την όποια δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων  που είχαν πιστέψει τα πρώιμα παραμύθια περί αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος και το «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην εξουσία και στην κυβέρνηση και όλοι θεωρούσαν πως τους χρώσταγε η ιστορία να παραμείνουν, μέχρι να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Όπως π.χ. τη συμφωνία των Πρεσπών που ολοκληρώθηκε μέσα σε υπουργικές αλληλοκατηγορίες που έμειναν αδιερεύνητες και αδιευκρίνιστες. Γεγονός που μαζί με την αμνηστία για το πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης και της εγκληματικής τους πολιτικής, τους κατέστησε καβαλάρηδες.

Ανακυκλώνοντας μέχρι τελευταία στιγμή γραφικούς, πρόθυμους, και εξαναγκασμένους βουλευτές, που με μια πρωτόγνωρη, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική μεθόδευση παρείχαν προκαταβολικά και διά εξουσιοδότησης την ψήφο τους στον Αλέξη Τσίπρα.

Όταν ως βουλευτής έχεις υπάρξει κομπάρσος σε ένα κυβερνητικό μπουλούκι, που άκουγε χωρίς έναν σπασμό ντροπής τη σάχλα «Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης. Η κάθε σου λέξη, ομόνοια και καταπέλτης» από το στόμα της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, θεωρητικά δεν έχεις (και) σοβαρό λόγο να αντιδράσεις επειδή θα βρεθείς συνυποψήφιος με τον Βαγγέλη Αντώναρο. Η «χρήση» του είναι συγκεκριμένη. Τώρα που έχει μεταφερθεί για λίγο στα μετόπισθεν η βαριά ταξιαρχία του Πολακισμού, αφού κυκλοφορούν και κάτι αγωγές, εκτιμήθηκε ότι και η σφεντόνα του πρώην εκπροσώπου του Κ. Καραμανλή κάποια ζημιά θα κάνει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ