Τρίτη 06.06.2023

Η τραγική ιστορία 21χρονης που έπαθε εγκεφαλική βλάβη αφού έπεσε από βαν εν κινήσει -Την απήγαγε ο φίλος της

Η ιστορία μιας 21χρονης που υπέστη σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο πέφτοντας από ένα κινούμενο φορτηγάκι με ταχύτητα 95 χλμ./ώρα, αφού την απήγαγε ο φίλος της, γίνεται τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ.

Η Angel Lynn έμεινε παράλυτη και δεν μπορούσε να φάει, να περπατήσει ή να μιλήσει μόνη της μετά από αυτά που πέρασε το 2020 στον δρόμο A6 στο Leicestershire, στα χέρια του Chay Bowskill.

Οι παραγωγοί των Wonderhood Studios έχουν πει ότι το πρόγραμμα θα έχει ως στόχο να δώσει φωνή σε όσους πέφτουν θύματα καταναγκαστικού ελέγχου.

Το ντοκιμαντέρ του Channel 4 θα δείχνει μηνύματα κειμένου, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες και κλήσεις μεταξύ της Angel και του Bowskill, για να αποκαλύψουν την τοξική σχέση πριν από το σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα.

Κοντά στο τέλος της σχέσης, ο Bowskill γινόταν όλο και πιο απειλητικός και η Angel άρχισε να απομακρύνεται πριν επιχειρήσει να τον αφήσει.

Angel θύμα απαγωγής
Η Angel πριν

Οι γονείς της Angel, Nikki και Paddy, άλλα μέλη της οικογένειας και οι πιο στενοί φίλοι θα εμφανιστούν επίσης στην εκπομπή για να συζητήσουν την τραυματική εμπειρία.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η μητέρα της Angel είπε ότι είχε προειδοποιηθεί ότι τα τραύματα της κόρης της ήταν θανατηφόρα, αλλά άρχιζε να ανακτά την κίνηση στην αριστερή της πλευρά και να μαθαίνει ξανά πώς να καταπίνει.

Τότε η κυρία Lynn είπε στο BBC Radio Leicester: «Ήταν, πραγματικά, πολύ άσχημα τραυματισμένη. Είπαν ότι δεν θα έβγαζε τη νύχτα και ότι δεν επρόκειτο να ξυπνήσει καθόλου. Τώρα κάνει πολλή φυσικοθεραπεία. Κάνει θεραπεία ομιλίας και γλώσσας.

Η μητέρα της, Nikki Lynn σε φωτογραφία πέρυσι με την Angel
Η μητέρα της, Nikki Lynn, σε φωτογραφία πέρυσι με την Angel / Φωτογραφία: BBC Radio Leicester

»Μαθαίνει πώς να καταπίνει ξανά και μετά δεν θα χρειαστεί σίτιση με PEG [διαδερμική ενδοσκοπική γαστροστομία] επειδή δεν τρώει».

«Αρχίζει να κινεί πολύ ελαφρά την αριστερή της πλευρά και έχει ένα μηχάνημα επικοινωνίας. Επικοινωνεί λίγο, αλλά εξακολουθεί να κουράζεται πολύ. Είναι ωραίο που καταλαβαίνει όλα όσα της λες», συνέχισε.

Το ντοκιμαντέρ θα ακολουθεί την αποκατάσταση και την ανάρρωση της Angel, σύμφωνα με τη Mirror.

Η οικογένειά της ελπίζει ότι σύντομα θα μπορέσει να αφηγηθεί τι συνέβη πριν από την απαγωγή που υπέστη από τον Bowskill.

Σοκάρει το βίντεο από τη στιγμή της απαγωγής της Angel

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) έπιασε τη στιγμή που η Angel εισήχθη βιαίως σε ένα βαν από τον Bowskill και τον συνεργό του Rocco Sansome, στο Rothley του Leicestershire, τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από καβγά.

Στη συνέχεια, η κοπέλα έπεσε έξω από το όχημα, το οποίο οδηγούσε ο Sansome, καθώς ταξίδευε με 95 χλμ./ώρα, προτού τη βρουν τρομοκρατημένοι πολίτες.

Τον Ιανουάριο του 2022, ο Bowskill καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια φυλάκιση αφού κρίθηκε ένοχος για απαγωγή, καταναγκαστική και ελεγκτική συμπεριφορά και διαστρέβλωση της πορείας της Δικαιοσύνης, μετά από δίκη στο Leicester Crown Court.

Στη συνέχεια, η ποινή του σχεδόν διπλασιάστηκε, αφού ανώτεροι δικαστές στο Εφετείο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αρχική του ποινή για την απαγωγή δεν ήταν αρκετά μεγάλη και του έδωσαν 4,5 χρόνια ακόμη, δηλαδή σύνολο 12 χρόνια. Η ποινή του συνεργού τού Bowskill, Sansome, ήταν 21 μήνες.

Ο 20χρονος Chay Bowskill
Ο 20χρονος Chay Bowskill,

Ο Bowskill καταδικάστηκε επίσης για καταναγκαστική και ελεγκτική συμπεριφορά και διαστρέβλωση της πορείας της Δικαιοσύνης. Απαλλάχθηκε από την πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης, αφού κατέστη ασαφές πώς έπεσε από το βαν η Angel.

Ο Will Rowson του Channel 4, ο οποίος ανέθεσε το «Kidnapped: The Angel Lynn Story», είπε ότι η Angel και η οικογένειά της ήταν «τόσο «θαρραλέοι» για να μοιραστούν την τραυματική τους εμπειρία και ελπίζει ότι το πρόγραμμα θα «βοηθήσει κι άλλους».

Η προϊσταμένη των Wonderhood Studios, Samantha Anstis, ανέφερε σχετικά: «Μία γυναίκα σκοτώνεται κάθε τρεις μέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αποτέλεσμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, οπότε, δυστυχώς, η ιστορία της Angel θα είναι οικεία σε πολλούς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ