Τρίτη 05.12.2023

Ιαπωνία: Συνελήφθη μετά από 8 ώρες ο άντρας που μπούκαρε σε ταχυδρομείο και κρατούσε ομήρους έξω από το Τόκιο

Η ιαπωνική αστυνομία συνέλαβε έναν 86χρονο, ο οποίος κρατούσε ομήρους αρκετούς ανθρώπους σε ένα ταχυδρομείο, ενώ κατά πληροφορίες νωρίτερα πυροβόλησε σε ένα νοσοκομείο και τραυμάτισε δύο άτομα.

Έπειτα από οκτώ ώρες αντιπαράθεσης στο Γουαράμπι, έξω από το Τόκιο, η αστυνομία δήλωσε ότι τελικά συνέλαβε τον άνδρα μετά τις 10 μ.μ. (τοπική ώρα), αφού περικύκλωσε το τριώροφο κτίριο.«Ο άνδρας συνελήφθη. Λεπτομέρειες θα δοθούν αργότερα», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της αστυνομίας της νομαρχίας Σαϊτάμα έξω από το Τόκιο. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι τέθηκε υπό κράτηση, αλλά δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK τον κατονόμασε ως Tsuneo Suzuki, 86 ετών.

Η εφημερίδα Asahi Shimbun ανέφερε ότι η αστυνομία εισέβαλε στο κτίριο, συνέλαβε τον άνδρα και κατέσχεσε το όπλο του. Το κίνητρό του δεν έγινε άμεσα σαφές.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ήταν ο ίδιος άνδρας που νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε τραυματίσει δύο άτομα (έναν γιατρό κι έναν ασθενή) σε κοντινό νοσοκομείο πριν διαφύγει με μοτοσικλέτα.

Δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια ύποπτη πυρκαγιά σε πολυκατοικία μπορεί επίσης να συνδέεται με την υπόθεση.Ο ηλικιωμένος είχε ταμπουρωθεί στο ταχυδρομείο γύρω στις 2:15 μ.μ. (τοπική ώρα), έχοντας στην κατοχή του «κάτι που φαίνεται να είναι όπλο», είχαν αναφέρει οι αρχές της πόλης.

Αργότερα, καθώς η αστυνομία διαπραγματευόταν με τον άνδρα, τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν μια γυναίκα γύρω στα 20, που πιστεύεται ότι ήταν όμηρος, να βγαίνει από το ταχυδρομείο λίγο πριν από τις 7:30.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ