Δευτέρα 20.03.2023

ΗΠΑ – Χάος σε σχολείο της Λουιζιάνα: Μαζικός καβγάς μεταξύ 200 μαθητών και γονέων – Δεκάδες συλλήψεις για τραυματισμό αστυνομικών

Μαζικός καβγάς μεταξύ 200 μαθητών και γονέων διαδραματίστηκε σε λύκειο στις ΗΠΑ.

Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν νωρίς το πρωί την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από κλήση για ταραχές σε σχολείο στη Λουιζιάνα. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και αντίκρισαν δεκάδες μαθητές και γονείς να τσακώνονται και να πιάνονται στα χέρια.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι ο καβγάς ξέσπασε και κλιμακώθηκε, επεκτεινόμενος στο προαύλιο και το γυμναστήριο του σχολείου. Μέχρι να φτάσει η αστυνομία, υπήρχαν περίπου 200 άτομα που συμμετείχαν στη συμπλοκή σε όλο τον σχολικό χώρο.

Βίντεο από τις σκηνές χάους που τραβήχτηκαν μέσα στο γυμναστήριο του σχολείου δείχνουν καρέκλες να πετιούνται και μαθητές να συλλαμβάνονται από τις αστυνομικές Αρχές.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο δείχνει έναν αστυνομικό να χτυπά με δύναμη το πρόσωπο ενός μαθητή σε έναν τοίχο από τούβλα. Ο αστυνομικός προσπαθούσε να συλλάβει έναν 17χρονο μαθητή, σύμφωνα με τις Αρχές.Η αστυνομία δήλωσε ότι ο έφηβος είχε γρονθοκοπήσει τον αστυνομικό στο πρόσωπο και προσπάθησε να τον δαγκώσει, γεγονός που οδήγησε στην επιθετική αντίδραση του αστυνομικού, που καταγράφηκε σε βίντεο. Ο έφηβος ήταν ένας από τους κατηγορουμένους για βιαιοπραγία κατά αστυνομικού και αντίσταση κατά των Αρχών.

Οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει τι προκάλεσε τη μαζική συμπλοκή στο σχολείο, στο οποίο εγγράφονται μαθητές που έχουν προηγουμένως αποβληθεί από άλλα σχολεία της περιοχής.

Όπως αναφέρει η «New York Post», ο καβγάς φέρεται να ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα μαθητών, αλλά κλιμακώθηκε σε μια μεγαλύτερη σύγκρουση,στην οποία συμμετείχαν γονείς και μαθητές που συγκρούονταν και με την αστυνομία.

Ένας μάρτυρας δήλωσε στο WBRZ ότι ο καβγάς ξέσπασε όταν ένα κορίτσι, που δεν ήταν μαθήτρια του σχολείου και η μητέρα της εμφανίστηκαν για να παλέψουν με ένα άλλο κορίτσι και ότι από εκεί και πέρα κλιμακώθηκε.

Οι μαθητές φέρεται να είχαν κλειδωθεί μέσα στο γυμναστήριο κατά τη διάρκεια του καβγά. Ένας αστυνομικός υπέστη τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων ενός σπασμένου ισχίου και αμυχών στο κεφάλι.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν επίσης τρεις μαθητές που κατηγορήθηκαν για βιαιοπραγία κατά αστυνομικού. Ακόμα πέντε  μαθητές συνελήφθησαν.Όλοι οι συλληφθέντες ήταν ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών. Κανένας από τους γονείς ή άλλους ενήλικες που βρίσκονταν στη σκηνή δεν τέθηκε υπό κράτηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ