Κυριακή 14.04.2024

ΗΠΑ: Το Twitter απέλυσε το 10% του εργατικού δυναμικού του

Σε νέες αθρόες απολύσεις σε μια εταιρεία που πριν από λίγους μήνες είχε απολύσει σχεδόν το μισό προσωπικό της, προχώρησε το Twitter, το οποίο απέλυσε τουλάχιστον 200 εργαζομένους  ή περίπου το 10% του τρέχοντος εργατικού δυναμικού.

Είναι ο δευτερος μεγάλος γύρος περικοπών θέσεων εργασίας αφότου αγόρασε την εταιρεία ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ τον Οκτώβριο του 2022.

Οι απολύσεις, που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, όπως έγραψαν οι New York Times, αφορούσαν υπεύθυνους διαχείρισης έργου, αναλυτές δεδομένων και μηχανικούς αρμόδιους για τη μηχανική μάθηση και την αξιοπιστία της υπηρεσίας.

Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της για να της ζητήσει σχόλιο.

Η Twitter είχε προσωπικό περίπου 2.300 εργαζομένων τον περασμένο μήνα, κατά τον Μασκ.

Οι νέες απολύσεις ακολουθούν το αρχικό κύμα μαζικών περικοπών θέσεων εργασίας στην εταιρεία, που είχαν φθάσει τις 3.700, καθώς ο Μασκ —που εξαγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκ. δολαρίων πέρυσι— λάμβανε μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Ο Έλον Μασκ δήλωνε τον Νοέμβριο πως το Twitter ήταν αντιμέτωπη με «μεγάλη πτώση των εσόδων», καθώς οι διαφημιστές μείωναν τις δαπάνες τους εξαιτίας των ανησυχιών τους για την έλλειψη ελέγχου του περιεχομένου.

Το Twitter άρχισε πρόσφατα να μοιράζεται έσοδα από τις διαφημίσεις με κάποιους από τους δημιουργούς περιεχομένου στην πλατφόρμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ