Τετάρτη 18.05.2022

Καπουτζίδης: Θα σας άρεσε να έρθω και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει; -Οι gay άνθρωποι το ακούμε κάθε μέρα

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε σήμερα, Πέμπτη σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σειρά «Σέρρες» αλλά και για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό», στους παρουσιαστές Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά, για τις «Σέρρες», τη νέα του σειρά που προβάλλεται στον ΑΝΤ1+, αλλά και για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα.

Οταν είπα ότι είμαι ομοφυλόφιλος, οι δικοί μου με αγκάλιασαν, ανέφερε ο Καπουτζίδης

«Όταν είπα στους γονείς μου ότι ήμουν ομοφυλόφιλος, ήταν πολλά χρόνια πίσω, ήταν λίγο ζόρικα τότε, το 1995, ήταν μία άλλη κοινωνία. Οι δικοί μου με αγκάλιασαν και η μαμά μου μου είπε ότι θα ήθελε να είμαι όσο πιο διακριτικό γίνεται. Και τώρα η ίδια γυναίκα μου λέει να συνεχίσω αυτό τον αγώνα που κάνω, ίσως για αυτό με έφερε ο Θεός στον κόσμος, το οποίο το βρίσκω πολύ μεγάλη εξέλιξη. Νιώθω ότι από τι θέση που έχω ότι είναι και χρέος μου να κάνω ότι μπορώ καλύτερο», ανέφερε ο Γιώργος Καπουτζίδης για το πότε είπε στους γονείς του ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Πρέπει να φτάσουμε στην ισότητα. Έχουμε κάνει βήματα. Άνοιξε το οικογενειακό ή το οικονομικό δίκαιο θα δεις ότι δε υπάρχουμε πουθενά εδώ μέσα. Πλήρης ισότητα είναι ο πολιτικός γάμος και η δημιουργία οικογένειας, που καταλαβαίνω ότι δυσκολεύει αυτό αρκετούς Έλληνες. Αλλά πρέπει να κάνουμε βήματα μέσα μας σαν κοινωνία», ανέφερε ο Γιώργος Καπουτζίδης για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και την ισότητα.

Οι ομοφυλόφιλοι παλεύουν για ίσα δικαιώματα στην κοινωνία, λέει ο Καπουτζίδης

«Όταν βγαίνει ο άλλος και λέει ότι εμένα με ενοχλεί όταν βλέπω δύο άντρες να φιλιούνται και τι θα πω στα παιδιά μου και με προσβάλει αυτό το θέαμα ή την αισθητική… Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει; Εγώ, λοιπόν και όλοι οι gay άνθρωποι το ακούμε κάθε μέρα. Δεν θέλω να κάνω και κάτι φοβερό, να του πιάσω το χέρι στον δρόμο θέλω. Δεν μπορεί να θες να πιάσεις το χέρι στον σύντροφό σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο ή να σε βρίσουν», τόνισε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, για το ότι σοκάρονται οι άνθρωποι όταν βλέπουν ένα ομόφυλο ζευγάρι στο δρόμο.

«Για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία πρέπει η πολιτεία να πει παιδιά ως εδώ ήταν. Οι gay δεν ζητούν να πάρουν τα δικά σας δικαιώματα, θέλουν απλά κι αυτοί να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν αν θέλουν», τόνισε ο Γιώργος Καπουτζίδης και συνέχισε: «Νομίζω ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο σε αυτούς τους ανθρώπους που αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και όχι να ζητιανεύουν την ψήφο των ανθρώπων που έχουν μίσος μέσα τους και λένε μην δώσετε κανένα δικαίωμα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να τους ακούμε αυτούς πια, μόνο πίσω μας πηγαίνουν. Νομίζω ότι σαν χώρα μας κρατάνε πίσω σε πολλά πράγματα. Αλλάζει ο κόσμος, πρέπει να εξελιχθούμε, πρέπει να θέλουμε να είμαστε στην προηγμένη πλευρά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ