Δευτέρα 17.01.2022

Καπραβέλος: Μιλάτε για την Όμικρον – Στις ΜΕΘ πιεζόμαστε από τη Δέλτα

Παγώνη: Η προσέλευση ασθενών στις απλές κλίνες έχει αυξηθεί πάνω από 45%

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος

και τοποθετήθηκε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ενώ εστίασε στη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία παραμένει να δείχνει τα «νύχια» της.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως «Σας ακούω με προσοχή να μιλάτε για την Όμικρον (…) το θέμα μας είναι ότι πιεζόμαστε από την Δέλτα» και σημείωσε ότι τα τελευταία στοιχεία έως 31 Δεκεμβρίου στο «Παπανικολάου» έδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένας ασθενής με Όμικρον στις ΜΕΘ ενώ στις απλές κλίνες υπάρχουν 2-3 περιστατικά.

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο παραμένουν υψηλές έγιναν περίπου 50 στην τελευταία εφημερία, ενώ  περισσότερους από τους 140 που έφτασαν στο νοσοκομείο το 90% είναι ανεμβολίαστοι ενώ υπήρξαν και κάποιο εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις .

Ο κ. Καπραβέλος έσπευσε ωστόσο να προειδοποιήσει πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός για την Όμικρον.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή τη στιγμή δεν έχει ακόμη προκαλέσει νόσηση και νοσηρότητα αντίστοιχη με τις Δέλτα, ωστόσο ο ΠΟΥ προειδοποιεί να μην χαρακτηριστεί ήπια νόσος.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι η προσέλευση ασθενών στις απλές κλίνες έχει αυξηθεί σημαντικά, πάνω από 45%.

Ειδικά για τις ΜΕΘ εξήγησε ότι τα περιστατικά που διαχειρίζονται τα νοσοκομεία είναι αποκλειστικά της μετάλλαξης Δέλτα με επιπλοκές υψηλού κινδύνου και κυρίως σε ανεμβολίαστους ασθενείς.

πηγή: parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ