Τρίτη 26.09.2023

Καθορίστηκαν οι ειδικότητες του Παράλληλου Μηχανογραφικού για εισαγωγή στο Δ. ΙΕΚ Λήμνου

Καθορίστηκαν οι ειδικότητες για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. ΛΗΜΝΟΥ, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο Παράλληλο Μηχανογραφικό:

1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)      

2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ       

3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)

Το Δ. ΙΕΚ Λήμνου ενημερώνει:

1. Ο υποψήφιος δεν έχει περιορισμό στο πλήθος επιλογών Ι.Ε.Κ. και ειδικοτήτων που δύναται να επιλέξει κατά τη συμπλήρωση του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.

2. Ο τρόπος κατάρτισης των πινάκων κατάταξης και τα κριτήρια επιλογής καθορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργιάς Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β ́ 5837/2021) όπως ισχύει. Σε περίπτωση ισοβάθμιας εισάγονται όλοι οι υποψήφιοι που ισοβαθμούν.

3. Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2023.

Λεπτομέρειες για την διαδικασία εγγραφής και οι ημερομηνίες εγγραφών θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης για τα Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις των Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισακτέων στα Α.Ε.Ι. και τα Ι.Ε.Κ.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν της παραπάνω δυνατότητας επιλογής με το μηχανογραφικό για τους αποφοίτους ΓΕΛ, θα εφαρμοστεί επίσης και η κλασική μέθοδος επιλογής σπουδαστών/τριών, με ηλεκτρονική αίτηση, όπως γίνεται κάθε χρόνο και θα αφορά τους υπόλοιπους ενήλικες υποψηφίους/ες, την περίοδο του Αυγούστου-Σεπτεμβρίου. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα και στη σελίδα του ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ στο facebook.

IMG 4348

ΠΗΓΗ:

https://www.limnosfm100.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ