Δευτέρα 15.08.2022

Καθυστερήσεις στις εργασίες του Δημοτικού Σταδίου Μύρινας 4 μήνες πριν την έναρξη των Αιγαιοπελαγίτικων

Σταμάτησαν οι εργασίες που ξεκίνησαν στο Δημοτικό Στάδιο της Μύρινας εν όψει της φιλοξενίας των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 8 – 9 Οκτωβρίου.

Ο εργολάβος έχει αποσύρει εδώ και καιρό το συνεργείο του από ένα έργο που με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε να έχει παραδοθεί, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία της παύσης των εργασιών.

Όπως πληροφορούμαστε, σε επικοινωνία που είχαν με τον εργολάβο στελέχη του Δήμου Λήμνου, ενημερωθήκαν πως θα μπορέσει να ξεκινήσει εργασίες μετά τα μέσα Ιουλίου. Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί πως ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει συνεργαστεί ξανά με το Δήμο Λήμνου, χωρίς προβλήματα, αφού το γήπεδο στο Μούδρο είναι δική του κατασκευή.

291477788 502095761690257 8218725169395306410 n

Εντωμεταξύ ραντεβού με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού επιδιώκει να έχει ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, προκειμένου να εξασφαλιστεί κονδύλι για περεταίρω εργασίες στο στάδιο της Μύρινας και γενικότερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Θυμίζουμε, ότι κατά την τελετή λήξης των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου στη Χίο την Κυριακή 10/10/21, ανακοινώθηκε ότι το 2022 τη διοργάνωση θα φιλοξενήσει το νησί της Λήμνου. Ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης είχε παραβρεθεί στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, προκειμένου να παραλάβει τη σημαία των Αιγαιοπελαγίτικων.

291480715 715155243045837 4530100543812793143 n

Το θέμα των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων όμως, απασχολεί και το νησί της Ρόδου, αφού σε σημερινό της άρθρο «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» επισημένει:

Πιο πιθανό από ποτέ είναι ν’ ανακοινωθούν εκλογές μέσα στο φθινόπωρο και να τα κάνουν πάλι… μαντάρα οι «ειδικοί», αναβάλλοντας ή ακόμη χειρότερα, ματαιώνοντας μια σημαντική στιβική διοργάνωση. 

Φέτος, ως γνωστό, οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες πάνε πολύ βόρεια και συγκεκριμένα στη Λήμνο, για να φιλοξενηθούν εκεί το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου. Όλη η προσπάθεια όμως πάει στράφι αν λίγο πριν ή μετά από το συγκεκριμένο διήμερο προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, αφού στην περίπτωση αυτή ουδείς θα θέλει ν’ ασχοληθεί με τη διοργάνωση των αγώνων αυτών, γιατί θα έχει… σημαντικότερα πράγματα να σκεφτεί.

Οι παράγοντες της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, όπως πάντα, κάνουν τ’ αδύνατα δυνατά για να μην ταλαιπωρηθούν οι αποστολές τους στο ταξίδι ως το νησί του Βόρειου Αιγαίου και είναι κρίμα ν’ ακυρωθούν τα πάντα, μένοντάς τους μόνο το άγχος στο τέλος…

Δεν είναι άλλωστε και πολύ μακρινό το 2009, όταν εξαιτίας των εκλογών οι αγώνες δεν πραγματοποιήθηκαν κι ανέλαβε η Ρόδος τη διοργάνωσή τους την επόμενη χρονιά στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα».

Σε περίπτωση που δεν μας τα χαλάσουν οι εκλογές, η Οργανωτική Επιτροπή θα πρέπει να βάλει κάτω όλα τα δεδομένα και ν’ αποφασίσει αν θέλει απλώς να βγει η διοργάνωση με το μικρότερο δυνατό κόστος ή αξιοπρεπώς για όλους όσοι θα μετακινηθούν στη Λήμνο γι’ αυτήν.

Πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις, γιατί οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δεν είναι μια… εικονική διοργάνωση στίβου, όπως θέλουν να νομίζουν οι περισσότεροι. Είναι ένας θεσμός με αθλητικό και πολιτιστικό «πρόσωπο», γι’ αυτό το… άρπα κόλλα δεν ταιριάζει σε όλους όσοι θέλουν να λεν ότι τους παίρνουν στα σοβαρά από …καρέκλες θεσμικές.

Η θέση άλλωστε του νησιού στον χάρτη της χώρας μας δεν αφήνει περιθώριο στον καθένα να υποβαθμίσει το γεγονός πραγματοποίησης των αγώνων εκεί, ό,τι κι αν πρεσβεύουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ