Τρίτη 21.03.2023

KKE: “Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία Σαπφούς”

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ –ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Η ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ!

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ…

     Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία Σαπφούς, την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 11:00. Χαιρετίζουμε το λαό του νησιού, τον εργατικό και αγροτικό κόσμο, τη νεολαία στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και την κατάρτιση, τις επιτροπές αγώνα στην ύπαιθρο, τους επαγγελματίες και όλους τους συλλόγους, τις γυναίκες, όλες και όλους που είναι στο πόδι με αγωνιστικές αποφάσεις.

        Σε όλο το νησί ορθώνεται φωνή, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Για να έχουμε ασφάλεια σε Μέσα και Υποδομές. Για να δικαιωθούν τώρα τα πάγια αιτήματα των φορέων του νησιού, για την υπεράσπιση της ζωής μας.

      Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, μέσα από τους μαζικούς φορείς, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα. Για να ειπωθούν και να βροντοφωνάξουμε τα πράγματα με το όνομά τους. Για να διαδηλώσουμε ότι “στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή”! Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων και όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν “ανθρώπινα λάθη”. Και πάνω από όλα για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες στο βωμό του κέρδους.

      Γιατί εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές ενώ αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές. Δε θα κλείσουμε τα στόματα και τα μάτια μας απέναντι στους υπεύθυνους, που θέλουν να σωπάσουμε και να μείνουμε στη θλίψη και τη λήθη.

      Στόχος τόσο των ενεργειών της κυβέρνησης, όσο και της βολικής κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είναι να μείνει “εκτός κάδρου” η εγκληματική πολιτική που βήμα – βήμα προώθησαν όλοι τους, αυτή του τεμαχισμού, της “απελευθέρωσης” και της ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Ό,τι κι αν κάνουν, ο λαός καταλαβαίνει ποιες κυβερνήσεις υπήρξαν διαδοχικά οι “σταθμάρχες” αυτής της πολιτικής, που θυσιάζει την ασφάλεια και τη ζωή επιβατών και εργαζομένων στο βωμό της μείωσης του κόστους και τελικά των κερδών του επενδυτή».

    Το έγκλημα αυτό ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ! Ορθώνουμε φωνή ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ. Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ