Δευτέρα 20.03.2023

Κομματική Οργάνωση Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ

Eκ νέου αναδείχθηκαν οι εγκληματικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια υγεία στο νησί μας, όταν συμπολίτης μας στον Πολιχνίτο που εργαζόταν σε αγροτικές εργασίες είχε σοβαρό ατύχημα και χρειάστηκε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Για ακόμα μια φορά στο ΚΥ Πολιχνίτου δεν υπήρχε οδηγός βάρδιας!!!
Αυτή η τραγική  κατάσταση επικρατεί και στις άλλες περιοχές του νησιού. Πολλές οι καταγγελίες από συλλόγους και κατοίκους!
Επιβεβαιώνεται  για ακόμα μία φορά η αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης,  με προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δομών υγείας του νησιού,  με οδηγούς και διασώστες στα ασθενοφόρα, ώστε να μπορούν να καλύπτονται με επάρκεια και ασφάλεια όλες οι βάρδιες.
Αντί αυτού σε ερώτηση του ΚΚΕ στην βουλή, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πρακτική των μπαλωμάτων με τις μετακινήσεις προσωπικού και δεν πρόκειται να μετατρέψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, γιατί δεν το επιτρέπει το σύνταγμα…
Οι τραγικές ελλείψεις στις δημόσιες δομές του νησιού που συνεχίζουν να υπάρχουν, παρά τα συνεχή περιστατικά, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που βλέπουν την υγεία του λαού μας με όρους κόστους οφέλους.
Είναι αυτή η πολιτικη που απαξιώνει
ο,τι έχει σχέση με την παροχή υπηρεσιών του δημόσιου τομέα είτε έχει να κάνει με την Υγεία – Νοσοκομεία – ΚΥ, είτε με μεταφορές Τρένα – Πλοία – Αεροπλάνα κ.λ.π, για να
κερδοσκοπούν όσοι επενδύουν στους τομείς αυτούς. Είναι η ανάλγητη αυτή πολιτική που τα αποτελέσματα της τα βίωσε ο λαός μας με τον τραγικότερο τρόπο με το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και στο νησί μας με το θάνατο του μικρού Μιχαήλ που δεν του επέτρεψαν   να ζήσει  γιατί το ΚΥ του Πολιχνίτου, όπως και τα υπόλοιπα στο νησί μας,        είναι υποστελεχωμένα, χωρίς σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Η ΚΟΒ Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλει όλες τις κυβερνήσεις που υπηρετούν   αυτή την ανάλγητη, αντιλαϊκή πολιτική και καλεί το λαό του νησιού, να συνεχίσει τον αγώνα,  να δώσει μάχη, συσπειρωμένος στα σωματεία του και στους άλλους μαζικούς φορείς για το δικαίωμα του στην υγεία και την ασφάλειά σε Μέσα και Υποδομές.
Να διεκδικήσει εδώ και τώρα: Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, καθώς και να στελεχωθούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Να έχουμε πλοία και μέσα ασφαλή, στελεχωμένα με το κατάλληλο προσωπικό που θα έχει πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και να είναι οι υπηρεσίες στελεχωμένες, ώστε να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι, πλημμυρίζουμε το χειμώνα και φοβόμαστε μην καταπλακωθούμε σε περίπτωση σεισμού.
Τώρα δεν είναι ώρα για σιωπή! Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει όλα αυτά τα χρόνια τη συρρίκνωση του ΕΣΥ, τις ιδιωτικοποιήσεις και υπερασπίζεται αταλάντευτα την δημόσια παροχή υγείας και την ασφάλεια του λαού.
Οι συγκεντρώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες σε όλη την χώρα και η μεγαλειώδες απεργιακή συγκέντρωση στο νησί μας, δείχνουν ότι δεν είναι ώρα σιωπής αλλά αγώνα, ότι η κοινωνία αντιδράει για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.  Όλοι αυτοί οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!
Είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε την ζωή που μας αξίζει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ