Τετάρτη 21.02.2024

Κοροναϊός: «Μαύρες» προβλέψεις για τον Φεβρουάριο – Αναμένεται μεγάλο ποσοστό θανάτων

Επισημαίνεται πως «αν είχαν εμβολιαστεί όλοι, αντί για 700 ανθρώπους σε ΜΕΘ θα είχαμε 100»

Στο open μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο διδάκτωρ μοριακής βιολογίας, Γιάννης Πρασσάς,

όπου και ανέφερε ότι «από την άνοιξη θα έχουμε αποκλιμάκωση», ωστόσο τρομάζουν οι προβλέψεις του, για τους θανάτους τον Φεβρουάριο.

«Είμαστε στην τελευταία τραγική στροφή της πρώτης φάσης της πανδημίας στη χώρα μας», είπε ο καθηγητής ενώ εξήγησε και αυτός με την σειρά του, γιατί χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές.

Οι αυξημένοι θάνατοι θα συνεχιστούν και τον Φεβρουάριο

«Δυστυχώς έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα γιατί πολλοί δεν επέλεξαν τη λύση του εμβολιασμού», τόνισε ενώ ανέφερε ότι οι αυξημένοι θάνατοι θα συνεχιστούν και το Φεβρουάριο.

Μάλιστα επισήμανε, πως «αν είχαν εμβολιαστεί όλοι, αντί για 700 ανθρώπους σε ΜΕΘ θα είχαμε 100». «Έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο ιός και με τα εμβόλια που διαθέτουμε δεν θα εξαφανιστεί ο ιός και θα συνυπάρχουμε μαζί του. Αν εμβολιαστούμε το ποσοστό όσων θα καταλήγουν σε ΜΕΘ θα είναι όλο και μικρότερος» ανέφερε.

Οι προβλέψεις για τους ανεμβολίαστους

Την ίδια στιγμή, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε επίσης στον μεγάλο αριθμό νεκρών των τελευταίων ημερών, επικρίνοντας παράλληλα τους ανεμβολίαστους που, όπως είπε, «αναζητούν ριψοκίνδυνες συγκινήσεις εις βάρος όλων».

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί οι θάνατοι από κοροναϊό είναι στα ύψη ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι αυτό οφείλεται στους εξής λόγους. «Τα χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων είναι ότι είναι 85 – 90% ανεμβολίαστοι και άνθρωποι στο 95% άνω των 55 ετών. Η πλειοψηφία από ανεμβολίαστους έπασχαν από την Δέλτα, ενώ για τους άνω των 55 δεν έχει μεγάλη διαφορά η Δέλτα με την Όμικρον».

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας και τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι η Επιτροπή των Ειδικών επισήμανε ότι «αυτή την στιγμή την πανδημία υφίστανται οι γιατροί, οι νοσηλευτές και αυτοί που δεν μπορούν να εργαστούν γιατί τους έχει επιβληθεί ένα απαγορευτικό από τις 28 Ιανουαρίου. Για όλους τους άλλους η πανδημία είναι μία μάσκα». Και όπως τόνισε, «αυτό γίνεται για να προστατευτεί ένας πληθυσμός που στο σύνολό του δεν φάνηκε να συγκινείται από το πρόστιμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να πάρουμε μία απόφαση για τους ανθρώπους που δεν εμβολιάζονται και καταλήγουν είτε στο νοσοκομείο διασωληνωμένοι είτε να χάνουν τη ζωή τους. Και αυτό γιατί αναζητούν ριψοκίνδυνες συγκινήσεις εις βάρος όλων.

 

πηγή: parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ