Τετάρτη 18.05.2022

Κορωνοϊός: Η Νέα Υόρκη αυξάνει το επίπεδο συναγερμού -Άλμα στα ημερήσια κρούσματα, φόβοι για επαναφορά μέτρων

Ενώ τα κρούσματα συνεχίζουν να καταγράφουν ανοδική πορεία στη Νέα Υόρκη, οι Αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για τον κορωνοϊό.

Σήμερα, Δευτέρα, το επίπεδο κινδύνου για τον ιό αυξήθηκε στη Νέα Υόρκη από το «χαμηλό» στο «μεσαίο», σε μια νέα υπενθύμιση πως η πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει ακόμη.

Ανησυχία για επιστροφή των μέτρων κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη

Η πόλη μπήκε στο «μεσαίο» επίπεδο συναγερμού, που ονομάζεται επίσης «κίτρινο», και αυτό σηματοδοτεί την πιθανότητα μιας επιστροφής των περιορισμών.

Ο δήμαρχος, Έρικ Άνταμς, ο οποίος τον περασμένο μήνα προσβλήθηκε από τον ιό, θα αντιμετωπίσει δύσκολες αποφάσεις για το αν θα επαναφέρει την υποχρέωση για χρήση μάσκας και εμβολίων τη στιγμή που επικεντρώνεται στην οικονομική ανάκαμψη της πόλης και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα γραφεία.

Άλμα στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού της Νέας Υόρκης

Η πόλη καταγράφει τώρα σχεδόν 2.500 νέα κρούσματα την ημέρα, ένα σημαντικό άλμα από περίπου 600 καθημερινά κρούσματα στις αρχές Μαρτίου. Η τελευταία άνοδος, που τροφοδοτείται από την εξαιρετικά μεταδοτικήυποπαραλλαγή του Όμικρον, γνωστή ως BA.2, δεν συναγωνίζεται το πρώτο κύμα Όμικρον τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, αλλά τα καταγεγραμμένα επίπεδα κρουσμάτων είναι τόσο υψηλά όσο ήταν όταν η παραλλαγή Δέλτα σάρωσε την πόλη πέρυσι.

Επιπλέον, τα επίπεδα κρουσμάτων στην πόλη της Νέας Υόρκης και σε ολόκληρη τη χώρα είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερα από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, επειδή πολλοί κάτοικοι κάνουν τεστ στο σπίτι και τα θετικά τεστ στο σπίτι δεν περιλαμβάνονται συνήθως στις επίσημες καταμετρήσεις.

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης τόνισε ότι οι νοσηλείες και οι θάνατοιπαραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Επί του παρόντος, καταγράφονται περισσότερες από 50 νέες νοσηλεύσεις και τέσσερις ή πέντε θάνατοι κατά μέσο όρο στην πόλη κάθε μέρα. Τον Ιανουάριο, οι νέες νοσηλείες αυξήθηκαν σε 1.000 την ημέρα και οι θάνατοι σε περισσότερους από 120 την ημέρα.

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης είχαν απολαύσει μια ηρεμία έξι εβδομάδων σε κρούσματα που ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου, και η ζωή είχε επιστρέψεισχεδόν πλήρως στην κανονικότητα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ