ΚΟΣΜΟΣ - 13/03/2023 - 1:30 μμ
Κύπρος: Πρόεδρος του ΔΗΣΥ η Αννίτα Δημητρίου – Την συνεχάρη ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του το βράδυ του Σαββάτου ο Δημοκρατικός Συναγερμός, και η Αννίτα Δημητρίου θα είναι η νέα πρόεδρός του, διαδεχόμενη τον Αβέρωφ Νεοφύτου στην ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο Γλαύκος Κληρίδης το 1976.
Την κ. Δημητρίου, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κύπρο, συνεχάρη τόσο ο ανθυποψήφιός της, Δημήτρης Δημητρίου, όσο και ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος, πάντως, παρ’ ότι μέλος του ΔΗΣΥ δεν συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της.
Η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές ανήλθε στο 41%. Το εκλογικό τους δικαίωμα στην Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού άσκησαν 20.708 μέλη.
Στην εκλογική διαδικασία ψήφισε και ο τέως Προεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Η ψηφοφορία άρχισε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα, χωρίς διακοπή σε 79 εκλογικά κέντρα σε Κύπρο και εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο). Η κάλπη στο Λονδίνο έκλεισε στις 4 μ.μ. (τοπική ώρα). Στη Λευκωσία λειτούργησαν 28 εκλογικά κέντρα, στη Λάρνακα και την ελεύθερη Αμμόχωστο 22, στη Λεμεσό 18 και στην Πάφο 8 εκλογικά κέντρα. 3 εκλογικά κέντρα σε Λονδίνο, Αθήνα και Θεσσαλονίκηαντίστοιχα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ιαπωνικά «αντίποινα» για την επίσκεψη Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα – Στην Ουκρανία ο Κισίντα
23.03.2023 - 10:30 μμ