Τετάρτη 21.02.2024

Λήμνος: 1ο και 3ο βραβείο για τη Λήμνο σε μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας

Οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, Χαβιά Ασπασία και Μπότσου Ευφροσύνη, απέσπασαν το πρώτο και το τρίτο βραβείο αντίστοιχα στον μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Ας γνωρίσουμε τη γαστρονομική παράδοση του νησιού μου μέσα από μια φωτογραφία», τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φίλων του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας.

Ο Σύνδεσμος παρέλαβε περίπου 25 συμμετοχές από τη Λήμνο, την Πάτμο, τη Ρόδο, τη Σίφνο, τη Λέρο, τη Χίο, την Κρήτη και την Εύβοια.

Οι μαθητές κλήθηκαν να αποτυπώσουν μέσω του φωτογραφικού φακού εικόνες με τοπικά αγροτικά προϊόντα που φθάνουν στο τραπέζι τους και να προβάλουν γωνιές και τοπία του νησιού τους, στη θάλασσα, το βουνό, το χωράφι, το σπίτι, κλπ., σε συνδυασμό με αγροτικά προϊόντα ή τοπικά εδέσματα για τα οποία είναι υπερήφανοι και αναδεικνύουν τον τόπο τους.

Η Κριτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους φωτογράφους Μαργαρίτα Βαμβακάρη Νειάδα (μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου) και Γιώργο Ντοκόπουλο (μέλος του του Συνδέσμου) και την παραγωγό οπτικο-ακουστικών προγραμμάτων Αΐντα Στρατούρη, συνεδρίασε στο Γραφείο του Συνδέσμου την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, αξιολόγησε τα έργα και με κριτήρια την απόδοση του θέματος, τη φαντασία και την καλλιτεχνία των παιδιών, κατέληξε στα εξής αποτελέσματα:

  • 1ο βραβείο: Ασπασία Χαβιά, Α’ τάξη Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου, Το τυρί από την αρχή

  • 2ο βραβείο: Τσαμπίκα Μαρουλλάκη, Α’ τάξη Γυμνασίου Έμπωνα Ρόδου, Πλαστά μακαρόνια – Ημίγλυκο κρασί

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ένα παραδοσιακό πιάτο του χωριού μου. Ονομάζονται πλαστά μακαρόνια. Τα φτιάχνουν οι γυναίκες του χωριού και είτε τα μαγειρεύουν αμέσως όπως είναι φρέσκα, είτε τα στεγνώνουν και τα αποθηκεύουν για να τα μαγειρέψουν αργότερα. Επίσης το κρασί είναι τοπικό ημίγλυκο κρασί που φτιάχνεται από τους αμπελώνες του χωριού μου.

  • 3ο βραβείο: Ευφροσύνη Μπότσου, Γ’ τάξη Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου, Αφκός Λήμνου – Μακαρούνες – Κολοκυθόπιτα στριφτή

Πηγή: filoitounisiou.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ