Πέμπτη 18.08.2022

Λήμνος: Η απάντηση της Βουλής στην Ελληνική Λύση για την έλλειψη Ογκολόγου στο Νοσοκομείο Λήμνου

Η Ελληνική Λύση κατέθεσε στις 28 Σεπτεμβρίου του 2021 ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης Ογκολόγου ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου και στις αρχές του νέου έτους ελήφθη η απάντηση.

Την ερώτηση απηύθηνε ο Πρόεδρος του Κόμματος Ελληνική Λύση και Βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελλόπουλος, κι έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:           «Έλλειψη Ογκολόγου στο Νοσοκομείο της Λήμνου»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Λήμνου αλλά και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς στη Λήμνο από την έλλειψη Ογκολόγου ιατρού. Οι καρκινοπαθείς βλέπουν πως διανύεται ο δεύτερος μήνας, χωρίς η ειδικότητα του Ογκολόγου να καλύπτεται, έστω και προσωρινά, στο ως άνω νοσοκομείο, όπως γινόταν το προηγούμενο διάστημα. Συνεπώς, καλούν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Λήμνου να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες οχλήσεων στην Κεντρική Δημόσια Διοίκηση, ώστε να απασχοληθούν άμεσα στο εν λόγω νοσοκομείο οι εν λόγω.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να μεριμνήσετε καταλλήλως, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η έλλειψη στελέχωσης του Νοσοκομείου Λήμνου με Ογκολόγο ιατρό;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Την απάντηση στην Ελληνική Λύση έδωσε η Αναπληρωτής Υπουργός, Ασιμήνα Γκάγκα:

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή 

Απαντώντας στην με αρ. 9442/1-10-2021 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλο, με θέμα «Έλλειψη Ογκολόγου στο Νοσοκομείο της Λήμνου», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η μία θέση ογκολόγου που προβλέπεται στον Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου είναι καλυμμένη από ιατρό, που κατέθεσε αίτημα για συνταξιοδότηση, οπότε αναμένεται άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εφόσον κενωθεί η θέση, θα ζητηθεί να προκηρυχθεί ξανά άμεσα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αφουγκραζόμενη το πρόβλημα το οποίο υπήρχε στο νησί, ζήτησε την μικρού χρόνου κάλυψη του Νοσοκομείου από Ογκολόγο άλλου Νοσοκομείου, με σκοπό να εξετάσει και να δρομολογήσει τα ογκολογικά περιστατικά, ενέργεια η οποία πραγματοποιήθηκε με τη διάθεση ενός επικουρικού Ογκολόγου ιατρού (μετά από σχετικές αιτήσεις του Νοσοκομείου Λήμνου) από το Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με πολύ καλά αποτελέσματα.

Τέλος, το Νοσοκομείο υπέβαλε άμεσα νέο αίτημα για την διάθεση του Ογκολόγου και η πιο πρόσφατη διάθεσή του έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 25-10-2021 έως 5-11-2021.

πηγή: LIMNOS FM 100

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ