Κυριακή 25.02.2024

Λήμνος: Οι νοσηλευτές της ΣΑ.Ε.Κ Λήμνου επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Λήμνου

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι σπουδαστές νοσηλευτές της Σ.Α.Ε.Κ (πρώην ΙΕΚ) Λήμνου στο γηροκομείο Λήμνου την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Τρίτη 23/01/2024 το Τμήμα “Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας” Γ εξαμήνου της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Λήμνου επισκέφθηκε το γηροκομείο Λήμνου, συνοδευόμενο από την πάντα άοκνη και πρόθυμη Διευθύντριά του κα Λυγδά Ιουλία.

Οι καταρτιζόμενοι, στο πλαίσιο του μαθήματος “Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα “, συμμετείχαν στην απογευματινή νοσηλεία υπό την καθοδήγηση και την επιτήρηση της εκπαιδεύτριάς τους κ. Μουτσάνα Κατερίνας, αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού της βάρδιας.

Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, στη μέτρηση σακχάρου, αλλά και στην χορήγηση ινσουλίνης σε ινσουλινοεξαρτώμενους τροφίμους. Βοήθησαν στην σίτιση των μη αυτόνομων τροφίμων, αλλά κυρίως χάρισαν χαμόγελα, κουβεντούλα και επικοινωνία που αποτελούν το σημαντικότερο “φάρμακο” της ψυχής…

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ

αρκετοί σπουδαστές της Σχολής έχουν εγγραφεί από πέρυσι και έχουν γίνει ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Καλός Σαμαρείτης» προσφέροντας ανιδιοτελώς με χαρά και προθυμία συντροφιά, χαμόγελα, πρακτική βοήθεια, συνοδεία κλπ.

Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο, στο Δ.Σ. και στο προσωπικό της Μ.Φ.Η. Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ για την άριστη συνεργασία με τη Σ.Α.Ε.Κ  ΛΗΜΝΟΥ!!!»

imag45

image46

image466

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ