Τρίτη 05.12.2023

Λήμνος: Όσα έγιναν την 1η ημέρα του Φεστιβάλ Γαστρονομικού και Οινικού Πολιτισμού με προϊόντα της Λήμνου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, διοργανώνει στην Λήμνο αυτές τις ημέρες, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομικού και Οινικού Πολιτισμού με προϊόντα της Λήμνου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Προγράμματο Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα, στο Γαροφαλλίδειο Αμφιθέατρο με θέμα «Τοπικά προϊόντα –Αξία και προοπτικές ανάπτυξης», στην οποία συμμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές στην οποία θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές όπως, ο Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης – διευθυντής ποιοτικού ελέγχου στην Ok Anytime Markets S.A, ο κ. Ιορδάνης Σαμανίδης – Υπεύθυνος Ανάπτυξης, Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», ο κ. Γκατζιώνης Κωνσταντίνος- Αν. Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς και ο κ. Χασάπης Δημήτρης- Μελισσοκόμος το μέλι του οποίου αναδείχθηκε το καλύτερο του κόσμου στο 47ο Apimondia International Congress 2022. Αυτο το  Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, συγκεντρώνει χιλιάδες μελισσοκόμους από κάθε άκρη της γης και θεωρείται η πιο σημαντική εκδήλωση της μελισσοκομίας.

Σήμερα λοιπόν ο κ. Χασάπης, ξετύλιξε το κουβάρι και διηγήθηκε την ιστορία της επιτυχίας του.  

Παρούσα ήταν και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κ. Αντωνέλλη, η οποία στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων,  καυτηρίασε την απουσία εκπροσώπησης των Τοπικών Αρχών «δείχνοντας» τον Δήμο Λήμνου, εκπρόσωπος του οποίου δεν παραβρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση. 

Εντωμεταξύ, αυτή την ώρα στον Μούδρο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης»  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, λαμβάνει χώρα δράση γευσιγνωσίας τοπικών πιάτων, παρασκευασμένα από τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, με πρώτες ύλες τοπικά προϊόντα συνοδευόμενα από κρασιά και αναψυκτικά.  Η εκδήλωση συνοδεύτηκε και από έκθεση τοπικών προϊόντων με τη συμμετοχή τοπικών παραγωγών. 
>

 

  • Click to enlarge image IMG_2409.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2410.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2411.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2412.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2413.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2417.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2425.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2428.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2430.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2436.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2437.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2438.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2439.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2442.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2443.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2445.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2457.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2459.jpeg
  • Click to enlarge image IMG_2462.jpeg

——————————————————————————————

Τέλος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προς το κοινό γευστική δοκιμή τοπικών οίνων με τη συνοδεία ιδιαίτερων πιάτων από λημνιακά προϊόντα, στο ξενοδοχείο Grand Patelli στην Μύρινα.

Η δράση είναι ανοιχτή προς το κοινό, χωρίς κόστος συμμετοχής. Για τη δωρεάν συμμετοχή σας χρειάζεται κράτηση που μπορείτε να κάνετε ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε μία από τις δύο ενότητες: 

Γευσιγνωσία οίνου 18/11/2023 – Ώρα 1μμ

https://sprw.io/stt-tj3pE3ZaA8wjKxiGi1wc8m

Γευσιγνωσία οίνου 18/11/2023 – Ώρα 4μμ

https://sprw.io/stt-6sHFVDTm2o9aN5sr783mdN

Οι θέσεις για την ενότητα στις 7μμ έχουν εξαντληθεί.

IMG 2493

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ