Πέμπτη 30.06.2022

Λήμνος: Το 2ο Βραβείο στον Χρήστο Μονοκρούσο σε διεθνή διαγωνισμό Τέχνης

Το 2ο βραβείο στον διεθνή Καλοκαιρινό Διαγωνισμό Τέχνης των γκαλερί ART.NUMBER23 για νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο απέσπασε ο Χρήστος Μονοκρούσος, συμμετέχοντας με το έργο του Femicide (Γυναικοκτονία), στο οποίο “πρωταγωνιστούν” η Καρολάιν κι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η  ART.NUMBER23 εστιάζει στην προώθηση νέων καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο διοργανώνοντας ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα. Διαθέτει εκθεσιακούς χώρους (γκαλερί) στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη, το Σάλτσμπουργκ και την Αθήνα.

Ο Χρήστος Μονοκρούσος κερδίζοντας το 2ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό, εκτός από το χρηματικό έπαθλο απέκτησε το δικαίωμα διοργάνωσης ατομικής έκθεσης στον εκθεσιακό χώρο της ART.NUMBER23 στην Αθήνα.

Το έργο που παρουσίασε στον διαγωνισμό ονομάζεται «Femicide» (Γυναικοκτονία)

Ο ίδιος στην ιστοσελίδα της ART.NUMBER23 αναφέρει για το έργο του:

«Ο πίνακας «Femicide» δημιουργήθηκε στις 17 επίσημα αναφερόμενες γυναικοκτονίες στην  Ελλάδα του 2021, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της τραγικής ιστορίας ενός ζευγαριού στα Γλυκά Νερά της Ελλάδας. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, ο οποίος δυστυχώς αναφέρεται ως «πιλότος» από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, στραγγάλισε τη σύζυγό του Καρολάιν και ενορχήστρωσε ένα κακόβουλο σχέδιο για να συγκαλύψει το έγκλημά του. Η αλήθεια τελικά αποκαλύφθηκε, χωρίς ωστόσο να εμποδίσει άλλους άνδρες να διαπράξουν το ίδιο έγκλημα στη συνέχεια.

Στην αριστερή πλευρά του «Femicide», μπορεί κανείς να δει την Καρολάιν να κρατά το νεογέννητο μωρό της και τις σιλουέτες άλλων νυμφών, δολοφονημένων γυναικών, ντυμένων στα λευκά με τη μορφή αγγελικής αναφοράς. Αντανακλώνται θολά, στέκονται εκεί για να υπενθυμίσουν την δολοφονία τους, κάτι που η Caroline διαβεβαιώνει κρατώντας ένα ρολό με γραμμένα τα ονόματά τους.

Στη δεξιά πλευρά, διακρίνεται ο «πιλότος», περιτριγυρισμένος από άλλους άνδρες που διέπραξαν  γυναικοκτονίες. Η δαιμονική φύση τους αναδεικνύεται, είτε με τη μορφή των φιγούρων τους, είτε από τον ίδιο τον «πιλότο» που φαίνεται να κόβει την ανάσα της νεαρής Καρολάιν, πράγμα που αποτελεί και την αιτία του θανάτου της.

Πρόθεσή μου ήταν να αναδείξω την πραγματικότητα μέσα από το εξωπραγματικό. Η αποκάλυψη της αληθινής φύσης του «πιλότου», που ειρωνικά και στερεότυπα τιμά τα πρότυπα της κοινωνίας για την ανδρική φιγούρα.

Η αποκάλυψη του αληθινού τέρατος μέσα του.»

karolain pilotos monokrousos

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ