Πέμπτη 07.12.2023

Μαρία-Γιασεμή Καραισκάκη , Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Πανάγο Κουφέλο “Το μέλλον μας ανήκει, ανήκει σε εμάς και τα παιδιά μας και οφείλουμε να παλέψουμε για αυτό! “

Σήμερα τελευταία ημέρα παρουσίασης των υποψηφιών μας και εμείς αναδημοσιεύουμε τις συνεντεύξεις που έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι!

Καλή τους επιτυχία!

 

Έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με επικεφαλής τον Πανάγο Κουφέλο, Μαρία-Γιασεμή Καραισκάκη.

Η Μαρία είναι ένας γελαστός άνθρωπος με θετική ενέργεια, οργανωτική και με πάθος σε ότι καταπιάνεται.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει και σίγουρα αξίζει να τη γνωρίσετε και να τη στηρίξετε!

Όπως λέει και η ίδια “Το μέλλον μας ανήκει, ανήκει σε εμάς και τα παιδιά μας και οφείλουμε να παλέψουμε για αυτό

 

Κυρία Καραισκάκη,

  1. Συμμετέχετε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές πλάι στον Πανάγο Κουφέλο. Ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι για αυτή την απόφαση ;

Αποφάσισα να συμμετέχω στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο πλευρό του Πανάγου Κουφέλου καθώς οι ιδέες και οι απόψεις του συνάδουν με τις δικές μου. Επιπροσθέτως, είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος που γνωρίζω χρόνια και είμαι σίγουρη ότι με την κατάλληλη στήριξη θα κατορθώσει να κάνει το καλύτερο για τον Δήμο μας.

 

  1. Ποιος ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε πρώτο βαθμό κατά τη δική σας κρίση;

Πυλώνας του προγράμματός μας είναι το “Όλοι μαζί μπορούμε”. Με λίγα λόγια, όλοι οι υποψήφιοι για την αυτοδιοίκηση έχουν ως στόχο το κοινό καλό αυτού του τόπου και των πολιτών της, παραμερίζοντας τα ατομικά συμφέροντα. Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι να είναι στο πλάι των πολιτών, να συμμερίζεται τις ανησυχίες τους και να προσπαθεί να βρει λύσεις από τα πιο απλά μέχρι τα πιο μεγάλα θέματα που ταλανίζουν τον τόπο μας. Σε αυτό θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού “Νέα Δράση- Νέος Δήμος”, ο καθένας με τις φρέσκες ιδέες του και τις προτάσεις του.

 

  1. Πείτε μας για ποιο λόγο οι πολίτες να ψηφίσουν Πανάγο Κουφέλο ;

Θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, αν και δύσκολο. Ο Πανάγος είναι ένας νέος άνθρωπος, με ένα βιογραφικό που θα ζήλευαν πολύ, μα πάνω απ’ όλα ένας εξαίσιος οικογενειάρχης που θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε και ως τον “άνθρωπο της διπλανής πόρτας”. Η απλότητα και η καλοσύνη του φαίνονται τα μάτια του γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα και εγώ στην πρώτη μου απόπειρα να συμπορευτώ μαζί του. Πιστεύω στον Πανάγο, πιστεύω στον συνδυασμό μας και στον κάθε ένα ξεχωριστά. Γιατί… “Όλοι μαζί μπορούμε”!

 

  1. Μαρία Καραισκάκη: Για ποιο λόγο να σας ψηφίσει ένας πολίτης του Δήμου Μυτιλήνης;

Όπως προανέφερα, πρόκειται για την πρώτη μου απόπειρα να ασχοληθώ με την πολιτική και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δημιουργήσω εντυπώσεις με τα λεγόμενά μου. Είμαι μια κοπέλα 29 ετών,  εκπαιδευτικός, με πάρα πολλές ιδέες για τον δήμο μας. Μα πάνω απ’όλα είμαι μια κοπέλα που αγαπάω αυτόν τον τόπο όσο τίποτα άλλο. Έχοντας ζήσει για πολλά χρόνια εκτός νησιού , κατόρθωσε να μου λείπει το νησί μου και να το φαντάζομαι ακόμη καλύτερο, με περισσότερες υποδομές για όλους. Ζητάω, λοιπόν, την στήριξη όσων οραματίζονται έναν Δήμο με νέα πρόσωπα, φρέσκες ιδέες, και υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να το καταφέρουμε όλοι μαζί.

 

  1. Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς: Τί κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας , εάν περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας, ή τους προσωπικούς σας στόχους για το μέλλον;

Ως μέλλουσα μητέρα διδύμων έχω αρχίσει να ονειρεύομαι μια πόλη ακόμη πιο φιλική στις οικογένειες, με όμορφα πάρκα αναψυχής, με ένα οδικό δίκτυο εξίσου προσιτό σε όλους .Το πρόγραμμα με δράσεις και μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης για όλες τις ηλικίες που πρότεινε ο συνδυασμός μας είμαι σίγουρη ότι θα ανακουφίσει πολλές οικογένειες. Στον ελεύθερό μου χρόνο,  μου αρέσει να βρίσκομαι με την οικογένειά μου και τους φίλους μου, όπως επίσης να φροντίζω το σκυλάκι μου, τον Άρη, που το λατρεύω. Γι’αυτό και ένας ακόμη τομέας που θα ήθελα να ασχοληθώ πολύ είναι η φροντίδα των αδέσποτων, που αποτελεί και μέρος του προγράμματός μας. Τέλος, ως εθελοντής αιμοδότης τα τελευταία 4 χρόνια, φιλοδοξώ να προωθήσω τον εθελοντισμό όσο περισσότερο μπορώ, ούτως ώστε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας.

 

Το μέλλον μας ανήκει, ανήκει σε εμάς και τα παιδιά μας και οφείλουμε να παλέψουμε για αυτό! Σας ευχαριστώ.

 

Μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα μου και στα social media μου:

 

 https://www.facebook.com/maria.karaiskaki.9 

 https://www.instagram.com/mariakaraiskaki/?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA%3D%3D&fbclid=IwAR1W31s8ubGpikTNVldAh5SVPlyVVqXUaISN-FxcrNRoKwADs6TQnzOSdoU

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ