Παρασκευή 21.06.2024

Με τέτοια φαρσοκωμωδία πώς να ασχοληθείς με την πολιτική;

Δεν θέλαμε να ασχολούμαστε κάθε μέρα με τον Stefanos. Αλλά δημιουργεί ειδήσεις στα όρια της φαρσοκωμωδίας. Και δεν θα πούμε ότι αυτός δεν άξιζε στη συγκεκριμένη Αριστερά. Η συγκεκριμένη Αριστερά τον εξέλεγξε. Ο καθένας εισπράττει ό,τι του αξίζει…

Έχουμε ευρωεκλογές και δεν ακούσαμε από το στόμα του αριστερού Κασσελάκη για το πώς ονειρεύεται την Ευρώπη. Τι προτάσεις έχει προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματά της. Πως, από αριστερή οπτική, θα συμβάλλει, ως μέλος και της ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην άρση των αδιεξόδων, όπως και στη διαμόρφωση στρατηγικών στόχων, μέσα σε ένα πολιτικά δυστοπικό και γεωπολιτικά εύφλεκτο περιβάλλον, με τις δυο αιμάσσουσες συγκρούσεις στην άμεση περιφέρειά της.

Λογικό! Όταν επί Αλέξη το κόμμα για χρόνια δεν παρήγαγε πολιτική, όταν ο κεντρικός στόχος ήταν η επίθεση επί προσωπικού στον Μητσοτάκη και τη Μαρέβα, επόμενο ήταν να διαπαιδαγωγηεί ένα αφιονισμένο ακροατήριο που θεωρεί φυσικό να ακολουθήσει τα ίδια βατά ίχνη.

Να ενθουσιάζεται δηλαδή με επιθέσεις επί προσωπικού στον Μητσοτάκη, τη Μαρέβα και τη ΝΔ, παρόλο που βλέπει ότι αυτή η παυλοφικής μορφής στοχοποίηση παράγει μηδενικό δημοσκοπικό – άρα και πολιτικό – αποτέλεσμα. Προφανώς έχουν απολέσει τη στοιχειώδη πολιτική ευθυκρισία.

Δεν τους προβληματίζει ότι με τόση εξακοντιζόμενη χολή χρόνων, από την εποχή που τα αντιμνημονικακά πλήθη έραιναν με δαφνόφυλλα τον Αλέξη και τα τρολ στο τουίτερ κατασπάραζαν τη Μαρέβα και τον Μητσοτάκη, ο τελευταίος εξακολουθεί στις δημοσκοπήσεις να υπερέχει παρασάγγας. Και όχι μόνο στον πολιτικό δείκτη της πρωθυπουργικής καταλληλότητας, αλλά σε αυτόν της δημοφιλίας (της ανθρώπινης αποδοχής), με δεύτερο τον Κουτσούμπα και μακράν τον Κασσελάκη!

Δεν το κατανοούν! Και γι’ αυτό δεν αλλάζουν τακτική η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να τους προσδώσει κάποια προστιθέμενη εκλογική υπεραξία. Σε αυτό εκπαιδεύτηκαν και αυτό συμβουλεύουν τον, άσχετο με την πολιτική και την Αριστερά, Κασσελάκη.

Ο ίδιος ζήτησε να αφεθεί στο απυρόβλητο ο σύζυγός του Τάιλερ. Αλλά στην ίδια ομιλία καταφέρθηκε για «το σπίτι του Βολταίρου» που λέγεται ότι είναι ιδιοκτησία της επιχειρηματία – ιδιοκτήτριας γνωστού επώνυμου Οίκου ένδυσης – Μαρέβας.

Το ακόμη αστειότερο: Μετά τη διαμάχη του με την κυβέρνηση για την τιμή της Φέτας (μέγιστο διακύβευμα των ευρωεκλογών), ανέβασε στα σοσιαλ μιντια ανάρτηση με την οποία διερωτάτο «με πόσα μισόκιλα φέτας ισούνται τα 192.000 ευρώ που ξόδεψε η ΝΔ μέσα σε ένα μήνα για διαφήμιση στο google» (και δεν αγόρασε φέτα να τη μοιράσει στην Ομόνοια, θα συμπληρώναμε κατά λογική ακολουθία)…

Του διέφυγε ότι τα κόμματα αναλόγως της δύναμής τους απολαμβάνουν προεκλογικής κρατικής χρηματοδότησης. Η ΝΔ 224.590.68 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 98.749, 22, και το ΠΑΣΟΚ 65.553, 93. Ακολουθούν με μικρότερα ποσά τα μικρότερα κόμματα (εφ. Κυβ. τεύχος Β’/ 10.04.2024).

Και βέβαια εισέπραττε από τους χρήστες το σαρκαστικό ερώτημα, πόσες χιλιάδες κιλά φέτα θα αγόραζε το κράτος αν ο πατέρας του δεν χρωστούσε τα 11 εκατομμύρια – τόσα του καταλογίζει η Εφορία ότι χρωστάει στο ελληνικό κράτος.

Παράλληλα ο Stefanos, ευρισκόμενος μάλλον εν πανικώ (γιατί ίσως έχει αρχίσει να καταλαβαίνει σε τι έμπλεξε), στοχοποίησε τον πρωθυπουργό καλώντας τον «να ανοίξει η πλατφόρμα του «πόθεν έσχες» και να πάνε αύριο το πρωί να καταθέσουν και οι δύο τα περιουσιακά στοιχεία τους για το 2023». Τον κατηγόρησε δε, ότι δεν το κάνει γιατί φοβάται:

Παρέβλεψε αφενός ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράτυπο, αν όχι παράνομο. Ο Μητσοτάκης, οι υπόλοιποι αρχηγοί κομμάτων και όλοι οι βουλευτές – μη εξαιρουμένων και αυτών του ΣΥΡΙΖΑ- καταθέτουν τώρα τις δηλώσεις που αφορούν το οικονομικό έτος του 2022. Γι’ αυτό και ουδείς πολιτικός έχει καταθέσει ακόμη πόθεν μετά από αυτό του 2021.

Πέραν των ανωτέρω, ο ίδιος δεν κατέθεσε κανένα πόθεν έσχες. Ένα σόου έκανε στη Θεσσαλονίκη. Του… διέφυγε ότι ο ίδιος, ως νέος αρχηγός κόμματος και νεοεισερχόμενος στην πολιτική, ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει πόθεν εντός 90 ημερών άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του. Και ουδείς άλλος!

Και ενώ ακόμη δεν το έχει καταθέσει, έχει υποπέσει σε πολλές παραβιάσεις νόμου, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας. Καλή διαθέσει του αναγνωρίζουμε την άγνοια του νόμου καθότι ομογενής. Όμως είπε και ένα οφθαλμοφανές ψέμα: Ότι δεν το κατέθεσε γιατί δεν είναι ανοιχτή η σχετική πλατφόρμα.

Ουδέν ψευδέστερον. Η πλατφόρμα «Pothen.gr» ήταν και είναι ανοιχτή για τις αρχικές δηλώσεις όπως η δική του. Την ίδια στιγμή υποστήριξε ότι δεν του έχουν έρθει τα δικαιολογητικά έγγραφα από τη φορολογική Αρχή των ΗΠΑ (IRS). Κατ’ αρχάς στην αρχική δήλωση αυτά δεν χρειάζονταν. Αλλά αφού πρόβαλε τον IRS ως δικαιολογία καθυστέρησης, γιατί επικαλέστηκε και τη «μη ανοιχτή» πλατφόρμα;

Γιατί ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Και ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη! Προς χαράν της ΝΔ.

Πηγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9:30 πμ

Για να σας απαλλάξω από την αγωνία, έτσι αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα στενός πολιτικός του πρώην φίλος σε άρθρο του σε μεγάλο συριζαϊκό site. Του προσάπτει πολλά, αλλά οι μομφές δεν αφορούν μόνον το απώτερο παρελθόν, αλλά και το πολύ πρόσφατο. Τότε, που λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκε, με μια ομολογουμένως άστοχη παρέμβαση του, να ανατρέψει πραξικοπηματικά τον Στέφανο Κασσελάκη, που είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία στην ηγεσία του κόμματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προχθές στη γενέθλια εκδήλωση του ιδρύματός του δεν κάλεσε μόνον τον αρχηγό των «αποστατών» Αλέξη Χαρίτση, αλλά όλους τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, επιβραβεύοντας -πάντα κατά τον αρθρογράφο- την αποστασία τους και την υπεξαίρεση των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ. Έγραφα τις προάλλες πως η επιχειρούμενη συγκρότηση του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν προέρχονται μόνον από το ΠΑΣΟΚ. Προέρχονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπουν πως πίσω από αυτόν τον φορέα κρύβονται σχεδιασμοί που αποβλέπουν σε πρώτη φάση στην περιθωριοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη και σε δεύτερη φάση στην εκπαραθύρωσή του. Δηλαδή, ό,τι δεν πέτυχε ο Α. Τσίπρας με την παρέμβασή του λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, να το πετύχει τώρα μέσα από άλλο μονοπάτι. Η επίθεση που δέχθηκε ο Α. Τσίπρας είναι ενδεικτική ενός κλίματος που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του. Στην Αριστερά σχεδόν πάντα μετά από μια μεγάλη ήττα βγαίνουν τα μαχαίρια και έρχονται στην επιφάνεια αντιπαλότητες προηγούμενων ετών. Ενώ η Νέα Δημοκρατία διαχειρίστηκε όλες τις μεγάλες ήττες της με ψυχραιμία, κάτι που συνέβαλε στην ανάκαμψή της, η Αριστερά τις βίωσε τραυματικά, χωρίς να αναζητήσει τις ιδεολογικές και πολιτικές αιτίες για αυτές τις ήττες (βλ. 1977, 1993, 2019, 2023). Σήμερα, με την προοπτική δημιουργίας ενός κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ακόμα διάσπασης. Τον Κασσελάκη πολύ δύσκολα θα τον «φάνε». Ο οποίος προφανώς αισθάνεται πανίσχυρος -έπεσε έξω μόνον τρεις μονάδες από τον εκλογικό του στόχο- και εκτός από τον Θεοχαρόπουλο απέλυσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Τσίπρα. Αυτά να τα βλέπουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιζητούν να απομακρύνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη που πέτυχε το κόμμα του να παρουσιάσει στις ευρωεκλογές μια μικρή άνοδο, πάντως άνοδο και όχι πτώση. Τώρα, γιατί τον αποκαλεί ο πρώην φίλος του «Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ;». Σας παραθέτω τα λόγια του αρθρογράφου. «Ένας ολόκληρος λαός του είπε: εσένα θέλουμε, το κόμμα σου δε θέλουμε να το βλέπουμε, σε κάναμε κυβέρνηση με 36%, σου δίνουμε 32% στην ήττα σου, σε περιμένουμε πάλι, αλλά άλλαξέ τα όλα. Κι εκείνος δεν άλλαξε τίποτα! Ένας ακίνητος πρόεδρος επί τέσσερα χρόνια, ο Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ». Βρήκα πολύ επιτυχημένο τον χαρακτηρισμό, που μάλλον δε θα άρεσε σε όσους εξακολουθούν να ποντάρουν -για τους δικούς τους λόγους- σε ένα κουτσό άλογο. Τα γραμμάτια ξεπληρώνονται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πεταμένα λεφτά.