Τρίτη 03.10.2023

Με υψηλές προσδοκίες ο τρύγος στη Λήμνο, στα καλύτερα του το Λημνιό

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Λήμνου – η Ένωση και το οινοποιείο της, το Limnos Winesαποτελεί την οινική δύναμη της Λήμνου. Ο φετινός τρύγος ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι αμπελουργοί μέλη του συνεταιρισμού καλούνται να φέρνουν στο οινοποιείο τα σταφύλια τους ανά κατηγορία, Μοσχάτο Αλεξανδρείας βιολογικό, συμβατικό, Λημνιό και λοιπές ποικιλίες, συγκεκριμένες ημέρες με βάση το πρόγραμμα του τρύγου.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κράσσο, διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού: «Η ποσότητα του Μοσχάτου είναι 15-20% μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη εσοδεία, λόγω της ανομβρίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τα σταφύλια συγκομίζονται σε άριστη κατάσταση καθώς δεν υπάρχουν μυκητολογικές προσβολές,  έχουν εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και η οινοποιηση ξηρών και γλυκών οίνων ΠΟΠ προχωρά πολύ ικανοποιητικά . Το Λημνιό αναμένεται να τρυγηθεί στα μέσα Σεπτέμβρη, χωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις στην παραγωγή του. Η ωρίμανση του είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, με πλούσιες χρωστικές και ιδανικά σάκχαρα για τα ξηρά ΠΟΠ κρασιά.».

Πηγή: winetrails.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ