Κυριακή 28.05.2023

Μία «Δήμητρα» και με τα ρέστα τοπικά νομίσματα

Φράξια του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος και χρήση συμπληρωματικών νομισμάτων

 

Και εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε ξεμπερδέψει με τις «Δήμητρες» που οραματίζεται ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, έρχεται η ομάδα Τσακαλώτου στον ΣΥΡΙΖΑ και προτείνει τοπικά νομίσματα.

Λες και το κάνουν επίτηδες στον ΣΥΡΙΖΑ, επιζητούν τις περιπέτειες με την οικονομία, εχθρεύονται την κανονικότητα, δημιουργούν προβλήματα σε κάθε λύση.

Σε κείμενο εργασίας, το οποίο μάλιστα έχει τίτλο «Συμβολή στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα», η ομάδα των «53» στην οποία ανήκουν εκτός του κ. Τσακαλώτου, η Θεανώ Φωτίου, η Αννέτα Καββαδία και άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου προτείνει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, φανταζόμαστε με την ίδια επιτυχία όπως εκείνη του 2015, ενώ εισηγείται την καθιέρωση τοπικών νομισμάτων. Η σχετική αναφορά στο κείμενο είναι αποκαλυπτική:

«Το δημόσιο χρέος θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με σκοπό τη μείωσή του. Η αύξηση της φορολόγησης υψηλών εισοδημάτων θα αποτελέσει μια πηγή πόρων για τη χρηματοδότηση δημόσιων και κοινωνικών πολιτικών. Τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα μειωθούν και η βιωσιμότητά τους θα εξετάζεται και θα διαμορφώνεται στο πλαίσιο του τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, θα υιοθετηθεί η χρησιμοποίηση τοπικών μέσων πληρωμής (τοπικά, συμπληρωματικά νομίσματα), έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά διαθέσιμων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, για την αύξηση της παραγωγής αγαθών, τις νέες υποδομές παραγωγής ηλεκτρισμού και προστασίας από ακραία φαινόμενα και την προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών».

Το πώς θα λειτουργήσουν τα τοπικά νομίσματα παραμένει άγνωστο, ενδεχομένως γι’ αυτό απαιτείται η συνεργασία Τσακαλώτου – Βαρουφάκη, ώστε να υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Με αυτό τον τρόπο θα πηγαίνουν οι πολίτες να ψωνίζουν στην αγορά με «Δήμητρες» και θα παίρνουν ρέστα τοπικά νομίσματα. Και ύστερα στον ΣΥΡΙΖΑ τα βάζουν με τις δημοσκοπήσεις γιατί το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται συνεχώς. Είναι η οικονομία και η σταθερότητα, όπως θα έλεγε ο σύμβουλος του Κλίντον.

Η Κεραμέως δεν κάνει πίσω

Οι συνδικαλιστές των δασκάλων και των καθηγητών, οι οποίοι ωστόσο δεν εκπροσωπούν εδώ και καιρό την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, πίστεψαν ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα ήταν απασχολημένη με την εκλογική περιφέρεια του Βόρειου Τομέα της Β’ Αθηνών και δεν θα αντιδρούσε στις νέες μεθοδεύσεις τους σχετικά με την ελληνική PISA.

Προκήρυξαν στάσεις εργασίας προκειμένου να μη διεξαχθεί ο διαγνωστικός έλεγχος επιδόσεων των μαθητών της έκτης Δημοτικού και της τρίτης τάξης του Γυμνασίου, που αποκαλείται ελληνική PISA, και έχει ως βασικό στόχο να εντοπίσει αδυναμίες και όχι να τιμωρήσει μαθητές ή εκπαιδευτικούς. Το ίδιο είχαν κάνει και πέρυσι, αλλά η υπουργός Παιδείας προσέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε πλήρως.

Το ίδιο κάνει και τώρα η κ. Κεραμέως, κατέθεσε αγωγή κατά της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, ώστε οι εξετάσεις να γίνουν κανονικά αύριο σε 600 σχολεία. Οι συνδικαλιστές της οπισθοδρόμησης δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα του μέλλοντος, τα παιδιά και οι γονείς δεν έχουν κανένα λόγο να υφίστανται τις πρακτικές της ισοπέδωσης.

ΠΗΓΗ:

https://eleftherostypos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ