Πέμπτη 20.01.2022

ΝΔ για Novartis: Ανεπίτρεπτο ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου για να υπερασπιστεί τον Βαξεβάνη

Η ειδική ανακρίτρια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντινα Αλεβιζοπούλου, άρχισε την αποστολή των κλήσεων σε απολογία από τα μη πολιτικά πρόσωπα

σχετικά με τις κλήσεις στους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα σε απολογία για την υπόθεση Novartis, εξέδωσε η ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της, τονίζει πως «είναι ανεπίτρεπτο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ.Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου», και καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στη χώρα, ο Αρειος Πάγος ενεργεί κατόπιν πολιτικών εντολών; Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Ο κ.Βαξεβάνης θα πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου παρα τα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος του;

Η ανακοίνωση της ΝΔ

H NΔ απέφυγε να σχολιάσει την κλήση σε απολογία με βαρύτατες κατηγορίες, του εκδότη του Documento K.Βαξεβάνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υποδυθεί τον συνήγορο υπεράσπισής του καλείται να απαντήσει ευθέως: θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στη χώρα, ο Αρειος Πάγος ενεργεί κατόπιν πολιτικών εντολών; Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Ο κ.Βαξεβάνης θα πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου παρα τα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος του; Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον εκλεκτό του ειδικά μάλιστα μετά τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Βουλής, στο οποίο αναφέρεται η ανάγκη διερεύνησης του ρόλου του στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Ομως είναι ανεπίτρεπτο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ.Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου και να προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον.

Κλήθηκαν σε απολογία ως κατηγορούμενοι Βαξεβάνης, Παπαδάκου και Τάρκας

Η ειδική ανακρίτρια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντινα Αλεβιζοπούλου, άρχισε την αποστολή των κλήσεων σε απολογία από τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Ήδη έχουν κληθεί τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου ενώ πριν από λίγες ώρες έλαβε κλήση και ο εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

Ο τελευταίος καλείται να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2022 για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στα τέλη Ιανουαρίου καθώς έχει προσφύγει ζητώντας την ακύρωση της κλήσης σε απολογία.

 

πηγή: parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ