Σάββατο 04.02.2023

Νεκταρία Πολάκη: Νέα ΕΔΕ για την εξαδέλφη του Πολάκη, για εξαφάνιση οπιοειδών αναλγητικών

Το όνομα της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά για την εξαφάνιση οπιοειδών αναλγητικών.

Συγκεκριμένα, διατάχθηκε ΕΔΕ από τον διοικητή του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου, για την εξαφάνιση σκευασμάτων οπιοειδών αναλγητικών, που ήταν χρεωμένα στο όνομα της ξαδέλφης του Πολάκη, Νεκταρίας Πολάκη. Τα περιστατικά της εξαφάνισης των σκευασμάτων έλαβαν χώρα κατά την προετοιμασία ασθενών πριν περάσουν την πόρτα των χειρουργείων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται η Νεκταρία Πολάκη σε κλοπή φαρμάκων

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Νεκταρία Πολάκη εμπλέκεται σε τέτοια περιστατικά. Η ξαδέλφη του Παύλου Πολάκη, τον Μάιο του 2015 είχε εμπλακεί στην υπόθεση κλοπής φαρμάκων από το ΠΑΓΝΗ, όπου και εργαζόταν. Μετά την ΕΔΕ που είχε πραγματοποιηθεί για την κλοπή φαρμάκων, σύστησαν στη Νεκταρία Πολάκη τη λήψη θεραπείας από εξειδικευμένα προγράμματα, καθώς, όπως φάνηκε, ήταν εξαρτημένη χρήστης οπιούχων σκευασμάτων.

ΕΔΕ για τη Νεκταρία Πολάκη για ιατρική αμέλεια, για τον θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη

Επίσης, το όνομά της εμπλέκεται και στον τραγικό θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, σε χειρουργείο ρουτίνας για να αφαιρεθούν κρεατάκια από τη μύτη του μικρού κοριτσιού.

Αναλυτικότερα, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, μετά από ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που την ενέπλεκαν στον θάνατο της 4χρονης Μελίνας, για βαριά ιατρική αμέλεια, για παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων και για τη μη ορθή χρήση αδρεναλίνης όσον αφορά τη χορηγούμενη δοσολογία.

Τελικά, η Νεκταρία Πολάκη κρίθηκε ένοχη για ιατρική αμέλεια και της επιβλήθηκε στέρηση μισθού για έξι μήνες, ενώ παράλληλα για δύο χρόνια δεν θα μπορούσε να ανελιχθεί εργασιακά στον επαγγελματικό της κλάδο.

Τα περιστατικά που οδήγησαν σε νέα ΕΔΕ τη Νεκταρία Πολάκη

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, υπάρχουν έγγραφα που μαρτυρούν τη διενέργεια ΕΔΕ στις 14 Ιανουαρίου του 2022, εις βάρος της Νεκταρίας Πολάκη.

Σύμφωνα με την αναφορά των συμβάντων στο αναισθησιολογικό τμήμα, στις 30/12/2021 η προϊσταμένη του Αναισθησιολογικού ενημερώθηκε για το παρακάτω συμβάν:

«Νοσηλεύτρια βρήκε μία χρησιμοποιημένη βελόνα ινσουλίνης (με καπάκι) και ίχνη αίματος πάνω στον νιπτήρα της τουαλέτας που βρίσκεται στον χώρο του χειρουργείου.

Ο ειδικευόμενος Ιατρός Αναισθησιολογίας ρώτησε πού βρίσκεται το υπόλοιπο της μορφίνης που είχε ανοιχτεί για το περιστατικό και η Νεκταρία Πολάκη του απάντησε ότι είχε απορριφθεί. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας η κ. … είδε τη Νεκταρία Πολάκη να τοποθετεί διακριτικά μία σύριγγα στη τσέπη του παντελονιού της.

Στη συνέχεια, καθώς η κ. Πολάκη αποχωρούσε, εθεάθη να απορρίπτει και πάλι με διακριτικό τρόπο μία σύριγγα χωρίς βελόνη στον κάδο απορριμμάτων».

Η αναφορά συμβάντων περιλαμβάνει και δεύτερο περιστατικό στις 2/1/2022 και πάλι στο χειρουργείο.

«Νοσηλευτής του αναισθησιολογικού αναρρόφησε σε σύριγγα ένα Fentanyl για εισαγωγή ασθενούς στην αναισθησία. Στη συνέχεια είδε άλλα δύο φιαλίδια ανοιγμένα χωρίς το περιεχόμενο και δίπλα μία σύριγγα. Όπως του είπε η κ. Πολάκη, τις είχε αναρροφήσει η ίδια στον ασθενή κατά την απουσία του».

Δεν ήταν όμως το μοναδικό περιστατικό στις 2/1, καθώς, όπως υποστήριξε ο νοσηλευτής, η ναρκωτική ουσία που ήταν μέσα σε φιαλίδιο εξαφανίστηκε όταν η Νεκταρία Πολάκη έμεινε μόνη της στην αίθουσα για 3-4 λεπτά.

Η ίδια υποστήριξε ότι τη χρειαζόταν ο ασθενής, ο οποίος όμως λίγα λεπτά πριν ήταν αιμοδυναμικά σταθερός.

Πάντως, ο γιατρός στον οποίο ανατέθηκε η ΕΔΕ ζήτησε την απαλλαγή του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, και η υπόθεση κοινοποιήθηκε σε νέο πρόσωπο.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ