Τετάρτη 29.11.2023

Νίκος Γιαννάκας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με επικεφαλής τον Παναγιώτη Χριστόφα “Θέλω να βοηθήσω να βελτιωθεί η εικόνα του νησιού μας προς τα έξω αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, την γαστρονομία και τα αξιοθέατα μας. “

Σήμερα τελευταία ημέρα παρουσίασης των υποψηφιών μας και εμείς αναδημοσιεύουμε τις συνεντεύξεις που έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι!

Καλή τους επιτυχία!

 

 

Σήμερα φιλοξενούμε στο Lesvos Pen τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με επικεφαλής τον Παναγιώτη Χριστόφα , Νίκο Γιαννάκα.

Ο Νίκος διακρίνεται για τη μαχητικότητά του, για τη συνεχή προσφορά του και για το γεγονός ότι προσπαθεί πάντα να βρίσκει λύσεις σε ότι πραγματεύεται.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Κύριε Γιαννάκα

  1. Συμμετέχετε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές με τον κύριο Χριστόφα.Ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι για αυτή την απόφαση ;

Από την πρώτη μέρα που αποφάσισα να επιστρέψω στο νησί που γεννήθηκα και μεγάλωσα, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να βοηθήσω να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και να δούμε το νησί μας όπως του αξίζει. Προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια μέσω εθελοντικών δράσεων και ομάδων, επαγγελματικά και συλλογικά προς αυτό τον σκοπό. Γνωρίζοντας τον Παναγιώτη Χριστόφα εδώ και πολλά χρόνια, ξέρω ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και έχουμε τα ίδια όνειρα για τον τόπο μας.

 

   2. Ποιος ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε πρώτο βαθμό κατά τη δική σας κρίση;

Θεωρώ ότι:

1) H τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη από κόμματα και μηχανισμούς.

2) Να βάζει πρώτα τη βελτίωση της καθημερινότητας

3) Να προωθεί τις συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα για το καλό του τόπου

4) Να ασχολείται με οτιδήποτε αφορά τους πολίτες χωρίς τα στενά όρια της αρμοδιότητας

 

  3. Πείτε μας για ποιο λόγο οι πολίτες να ψηφίσουν τον Παναγιώτη Χριστόφα ;

Ο Παναγιώτης Χριστόφας είναι ένας άνθρωπος που επιδιώκει τη συνεννόηση, εργατικός, προσηλωμένος στο στόχο και ανοιχτόμυαλος. Κρατά τον εαυτό του μακριά από αντιπαραθέσεις που δε βγάζουν πουθενά αλλά διεκδικεί και παλεύει όταν πρόκειται για το συμφέρον του τόπου.

Ταυτίζονται οι απόψεις μας για το μέλλον του τόπου μας, και θεωρώ ότι συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο επόμενος Δήμαρχος Μυτιλήνης ώστε να προσφέρουμε έργο.

 

  4. Νίκος Γιαννάκας: Για ποιο λόγο να σας ψηφίσει ένας πολίτης του Δήμου Μυτιλήνης , όπου συμμετέχετε στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

Σαν επαγγελματίας και απλός πολίτης, αντιμετωπίζω κι εγώ τα ίδια, μικρά και μεγάλα, προβλήματα της καθημερινότητας στη πόλη και τα χωριά του Δήμου μας.

Πιστεύω ότι έχω  δείξει ένα δείγμα γραφής μέσω των εθελοντικών μου δράσεων (εθελοντής πυροσβέστης, αιμοδότης, κ.α.), δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά για πάνω από 15 χρόνια στο χώρο της εστίασης. Παράλληλα είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης ΑΣΠΙΔΑ και Αντιπρόεδρος στον πολιτιστικό εξωραϊστικό Σύλλογο Επάνω Σκάλας. Έχω εφαρμόσει στην πράξη νέες ιδέες και γνωρίζω ήδη πως θα χρησιμοποιήσω όλη αυτή την εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχω μάθει να δουλεύω πολύ και συνέχεια να βάζω νέους στόχους για να επιτύχω.

Θέλω να βοηθήσω να βελτιωθεί η εικόνα του νησιού μας προς τα έξω αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, την γαστρονομία και τα αξιοθέατα μας.  Επίσης σαν γέννημα θρέμμα της Επάνω Σκάλας, να δω όλο αυτό το παραμελημένο κομμάτι της παλιάς πόλης μας να αναβαθμίζεται. Ο καλλωπισμός της πόλης και των χωριών μας είναι πολύ σημαντικό για την καθημερινότητα όλων μας.

 

  5. Ασχολείστε με την εστίαση και εκπροσωπείτε και τα καταστήματα της Λέσβου σε πανελλαδικό επίπεδο μέσω της ΑΣΠΙΔΑΣ . Πόσο εύκολο είναι για έναν ελεύθερο επαγγελματία μα ασχολείται και με το επάγγελμά του και με τον συνδικαλισμό;

Είναι δύσκολο γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος, πολλές ώρες σε συνεδριάσεις, τηλέφωνα συναντήσεις και συνεχώς προκύπτουν ζητήματα. Παρά το γεγονός ότι κάθε επιχειρηματίας δουλεύει για την πρόοδο της επιχείρησής του, κάποια προβλήματα ξεπερνιούνται μόνο με συλλογική οργάνωση. Το πιο σημαντικό όμως είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Σαν επιχειρηματίας έχω μάθει να είμαι πολύ οργανωτικός και μεθοδικός. Έχοντας αυτά και καλούς συνεργάτες πάντα μπορούν να βρεθούν λύσεις και να βγει το βέλτιστο αποτέλεσμα. 

 

    6.Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς: Τί κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας , ποια τα χόμπι σας, για την οικογένειά σας και τους μελλοντικούς σας στόχους;

Μου αρέσει πολύ ο κινηματογράφος, η μουσική και να ταξιδεύω. Είτε οικογενειακά είτε μόνος με την μηχανή μου, προσπαθώντας να δω νέα πράγματα και διαφορετικούς πολιτισμούς. Θεωρώ ότι πάντα πρέπει να εξελισσόμαστε  και να βάζουμε νέους στόχους. Επικεντρώνομαι σε ένα στόχο κάθε φορά και τώρα είναι να μπορέσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου για να βοηθήσω τον τόπο.

 

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα του Νίκου Γιαννάκα και στα social media

 https://www.facebook.com/nick.giannakas

 https://www.instagram.com/nickgiannakas/

 https://vm.tiktok.com/ZGJcFEpWp/

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ