Τετάρτη 21.02.2024

Ο άνθρωπος με τα χρυσά αυτοκίνητα -Ποιος είναι και γιατί τα ντύνει με πραγματικό χρυσό

Μια ολόκληρη συλλογή από εξωτικά και βαμμένα με χρυσό αυτοκίνητα καταφέρνει να ξεχωρίσει ακόμη και σήμερα, όπου η υπερβολή είναι σχεδόν κάτι το συνηθισμένο.

Ο χρυσός ήταν ανέκαθεν σημάδι πλούτου και ευημερίας και σε μια πλούσια χώρα όπως είναι η Σαουδική Αραβία τιμάται δεόντως και ποικιλοτρόπως από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και όχι μόνο.

Ο πρίγκιπας Turki bin Abdullah Al Saud, ο έβδομος γιος του Βασιλιά Abdullah της Σαουδικής Αραβίας, μπορεί να μην έχει καμία τύχη για την διαδοχή στο θρόνο της χώρας, αυτό όμως δεν τον εξαιρεί και από την αμύθητη περιουσία των μελών της ευρύτερης βασιλικής οικογένειας, η οποία εκτιμάται ότι φτάνει στο 1,3 τρισεκατομμύριο ευρώ.

Έχοντας δημιουργήσει την δική του περιουσία από τις διάφορες θέσεις που έχει αναλάβει στο βασίλειο αλλά και από τις κερδοφόρες εταιρείες που έχει ιδρύσει –κάποιες από αυτές σχετικές με τα ορυκτά καύσιμα- ο Σαουδάραβας πρίγκιπας παρουσιάζεται, αναμενόμενα ίσως, ως ένας γνήσιος petrolhead.

Ο Turki bin Abdullah έχει συγκεντρώσει στο πέρασμα του χρόνου μια πραγματικά εντυπωσιακή συλλογή από εξωτικά supercars και αυτοκίνητα πολυτελείας, όπως συνηθίζεται άλλωστε και από πολλούς «κοινούς θνητούς» της πετρελαιοπαραγωγικής χώρας. Αυτό που κάνει τον πρίγκιπα να ξεχωρίζει από εκείνους είναι η προτίμηση του στο χρυσό χρώμα, το οποίο φέρει και το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής των αυτοκινήτων του.

Σύμφωνα με αναφορές, στην προκειμένη περίπτωση, τα αυτοκίνητα του Turki bin Abdullah δεν φέρουν κάποιο «φτηνό» wrap, αλλά είναι βαμμένα με μπογιά που περιέχει χρυσό και αυτό ανεβάζει την συνολική αξία της σχετικά μικρής σε μέγεθος συλλογής σε περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ.

Αναμφίβολα τα αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν από το γκαράζ του Σαουδάραβα είναι η Lamborghini Aventador SVJ roadster, μία από τις 500 που κατασκευάστηκαν με την χρυσή επίστρωση του αμαξώματός της να ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά την τιμή της που ξεπερνά ούτως ή άλλως το ένα εκατ. ευρώ.

Ένα ακόμη που σίγουρα δεν μπορεί να κρυφτεί σε καμία περίπτωση είναι η επιχρυσωμένη Mercedes G63 AMG 6×6, το εξάτροχο πολυτελές pick up της γερμανικής εταιρείας, το οποίο καταφέρνει να δείχνει ακόμη πιο εντυπωσιακό και απαστράπτον σε σχέση με την… «στάνταρ» έκδοσή του.

Στην ζηλευτή χρυσή συλλογή του Turki bin Abdullah περιλαμβάνονται επίσης μια Rolls-Royce Phantom Coupe, μία Bentley Flying Spur και ένα Range Rover Vogue, ενώ στην κορυφή της λίστας από πλευράς αξίας και σπανιότητας βρίσκεται μια Porsche 918 Spyder και μία Bugatti Veyron.

Ο Turki bin Abdullah αρέσκεται να οδηγεί και να επιδεικνύει τα χρυσά αυτοκίνητά του και εκτός των συνόρων της Σαουδικής Αραβίας, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο video που ακολουθεί, από τους δρόμους του Λονδίνου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ