Τρίτη 05.07.2022

Ο ΧΟΛ «Ήφαιστος» ευχαριστεί…

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Κομοτηνής, ο Χορευτικός Όμιλος Λήμνου «Ο Ήφαιστος» συμμετείχε στα Ελευθέρια Θράκης 2022 με αντιπροσωπεία 30 μελών του.

Τόσο η συμμετοχή του Ομίλου από τη Λήμνο στην μεγαλειώδη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της επετείου 14-5-2022,όσο και στην πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας με την συμμετοχή πολλών και ιδιαιτέρως αξιόλογων χορευτικών συλλόγων της περιοχής, κέρδισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων και αγκαλιάστηκαν με θερμό χειροκρότημα και ενθουσιασμό από το κοινό.

Ο στόχος μας πρώτα και πάνω απ όλα ήταν η προβολή και διαφήμιση της Λήμνου μας μέσα από την μουσικοχορευτική μας παράδοση ο οποίος και επιτεύχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι επαφές μας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμων, τον Δήμαρχο κο Γιάννη Γκαράνη,τον αντιδήμαρχο κο Δημήτρη Πολιτειάδη, την πρόεδρο της ΔΕΚΕΠΑΚ κα Νατάσα Λιβερειάδου, προέδρους πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, οι συνεντεύξεις μας στην ΕΡΤ στη δημοσιογράφο κα Μαρία Νικολάου και στην ΕΡΤ Κομοτηνής στην δημοσιογράφο κα Ειρήνη Τσακίρη, καθώς και το Λημνιό μας κρασί που γεύτηκε με ενθουσιασμό το κοινό, είμαστε σίγουροι ότι θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα που είχε ο ευρύτερος σκοπός της αποστολής μας δηλαδή τη διαφήμιση της ομορφιάς και των θησαυρών του νησιού μας και την προσέλκυση επισκεπτών από την Κομοτηνή και όχι μόνο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα έξοδα της χορευτικής μας αποστολής καλύφθηκαν με απλοχεριά από τον Δήμο Κομοτηνής.

Για τα άριστα αποτελέσματα της συμμετοχής του Ομίλου μας στα Ελευθέρια Θράκης 2022 οφείλουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:

-Σον Δήμο Κομοτηνής και στον Δήμαρχο κο Γιάννη Γκαράνη για την τιμητική πρόσκληση και τη θερμότατη φιλοξενία.

-Στον Αντιδήμαρχο κο Δημήτρη Πολιτειάδη ο οποίος με κίνητρο την μεγάλη αγάπη του για τις δυο ιδιαίτερες πατρίδες του τη Λήμνο και την Κομοτηνή, έγινε και θα συνεχίσει να είναι ο καταλύτης για τέτοιου είδους αλλά και ευρύτερες δράσεις μεταξύ των δυο περιοχών.

– Στην πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής κα Νατάσα Λιβερειάδου.

-Στον Έπαρχο Λήμνου κο Άγγελο Βλάττα για τα δώρα που μας διέθεσε εκ μέρους της Περιφέρειας Β.Αιγαίου .

– Στους κους Γιάννη Σαββόγλου,Λεωνίδα Χατζηγεωργίου και στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λήμνου για το άφθονο κρασί που μας πρόσφεραν.

-Στον σύλλογο Κοντιατινών Αθηνών και στον πολιτιστικό σύλλογο Μούδρου ‘’Παύλος Κουντουριώτης για την διάθεση των φορεσιών.

-Στον κο Χρήστο Αλατερά για το φωτογραφικό υλικό και την βιντεοκάλυψη.

-Στις χορεύτριες και στους χορευτές μας που για ακόμη μια φορά έδωσαν τη ψυχή και τον καλύτερο τους εαυτό, θυσιάζοντας πολλές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο.

Ο Όμιλος μας μετά από πολύ καιρό αδράνειας λόγω της πανδημίας ,με πολύ όρεξη και ενθουσιασμό έχει δρομολογήσει ήδη τις επόμενες δράσεις του αλλά και συμμετοχές σε εκδηλώσεις εκτός Λήμνου ,οι οποίες θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

                                                           Εκ μέρους του Δ.Σ. του Χ.Ο.Λ. ‘’Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ’’

                                                     Η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων

                                                                   Μαντώ Γαροφαλλίδου-Παπούλκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ